Ett halvår som svämmar över av popcorn i röda sammetsstolar

Hej Miranda.
En dag när jag satt på metron i Paris och tomt blickade ut genom fönstret stannade min vagn framför den här affischen:

En ny Jeunet-film! I flera år har jag gått runt och beklagat mig över att det var så länge sedan jag såg En Långvarig Förlovning första gången, men så hade jag helt missat den här! Micmacs à Tire-Larigot kommer självklart föräras med ett biobesök, när den nu kan tänkas komma till Sverige. Har du koll på det?

Några andra filmer ur SF:s kalender som jag ser fram emot är dessa:
500 Days of Summer, 23 oktober (för soundtracket!)
The Imaginarium of Dr Parnassus, 4 december
Fantastic Mr Fox, 29 januari
Alice i Underlandet, 12 mars

Fast allra mest längtar jag till den 27 november, för då ska jag bege mig Till Vildingarnas Land. (En värld med det mest fantastiska soundtracket någonsin - jag lyssnar på det nästan varje dag och längtarlängtarlängtar!)


I väntan på att filmerna har premiär i biomörkret poppar jag popcorn, släcker lampan, lägger en gammal favoritfilm i DVD-spelaren och kryper upp i soffan.


Om du skulle ha fler kinematografiska äventyr inplanerade i höst Miranda, så får du väldigt gärna tipsa mig. Hej så länge!


/elin-alice.


Kommentarer
Postat av: Linnéa

svar: Om du gillar stora kyrkor i gotisk stil ska du komma till Köln och titta på domen, en av de största. Jag har tyvärr inte varit i Paris än men det ligger ju inte så långt härifrån, bara fyra timmar med tåg, så min plan är att åka dit när jag har tid. Men då ska man gärna ha någon att åka med också, måste fixa det först! :)

Ta hand om dig!

Linnéa

2009-10-12 @ 20:28:30
URL: http://tantnea.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0