Take another little piece of my heart

Hej Miranda.
I förra veckan låg ett brev och väntade på köksbordet när jag kom hem. Från Socialstyrelsen. Jag vet inte vad jag trodde det skulle innehålla men jag blev lite rädd i alla fall. Fast när jag stått med kuvertet i handen en stund och tillslut vågade öppna det visade det sig att det handlade om donationsregistret. De ville bara kolla så att de där uppgifterna jag lämnade för ett par år sedan fortfarande gällde även efter att jag fyllt arton och blivit myndig. Och det är klart de gör. elin-alice: "Jag donerar mina organ och vävnader efter min död för transplantation och annat medicinskt ändamål". Lite läskigt att tänka på, men viktigt att tänka på innan man dör. För sen kan man ju ändå inte tänka på det. Så om du hade några organ skulle jag helt klart rekommendera dig att donera dem. Här. Det är jätteenkelt!

Något som slog mig idag är hur skönt det är med låtsaskompisar, att ni inte ens har några organ. Att ni inte har några vackra blodiga klumpar av celler som kan bli sjuka. Att ni inte kan dö som sjuttonåringar i hjärnhinneinflammationer eller som farfarar i hjärtinfarkter. Så att man knappt hinner lära känna dem.

Att ni inte kan få ont i hjärtat som min storebror fick idag, så där så att han trodde att han fått en hjärtattack. Fast mamma sade att 26-åringar inte får hjärtattacker, och det fick han inte heller, ringde de och sade senare på kvällen. Men ändå. Med dig behöver jag inte ens tänka de där tankarna.


Kommentarer
Postat av: Linnéa

Det är viktigt det där med donationsregistret. Jag har en syster som väntar på en lever...

Fin blogg du har, väldigt söt.

Linnéa

http://tantnea.webblogg.se/

2009-09-30 @ 23:11:21
URL: http://tantnea.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0