Köpenhamn!

Hej Miranda.
Efter en termin i Skara är jag verkligen i behov av lite storstad så jag och en kompis började göra storslagna planer om europeiska huvudstäder. Tankarna vandrade mellan Berlin, Madrid, Rom, London - men till slut tröttnade vi på att Ryanairs schema verkligen inte passade oss (för vi tänkte åka nu på jullovet) och började tänka lite realistiskt i stället. Det slutade med att vi bokade tågbiljetter och ett tjusigt hotellrum i Köpenhamn! Så om du har bättre koll på staden än vad jag har så får du gärna ge mig dina bästa tips på kaféer, vegetariska restauranger, vintage-butiker, barer, konstutställningar och annat som får mig att glömma Skaraborg i ett par dagar nästa vecka. I gengäld lovar jag att fotografera mycket och förhoppningsvis visa någon ny klänning när jag kommer hem. Okej?

/elin-alice

En snöig stuga

Hej Miranda.
Igår gjorde vi en liten jullovsutflykt till vår vintriga sommarstuga. Det hade nog inte snöat riktigt lika mycket där som i stan, men det var ändå väldigt djup snö att skotta sig fram i. Men fint var det!
Hej Miranda.
Igår gjorde vi en liten jullovsutflykt till vår vintriga sommarstuga. Det hade nog inte snöat riktigt lika mycket där som i stan, men det var ändå väldigt djup snö att skotta sig fram i. Men fint var det!


/elin-alice

Hjärtslag på Hagabion

Hej Miranda.
I går tog jag tåget till Göteborg för att möta Jenny för vi skulle till Hagabion och se Hjärtslag. Men först drack vi te där, och bestämde oss för att Hagabion ju är bästa stället så dit ska jag gå ofta.
Hej Miranda.
I går tog jag tåget till Göteborg för att möta Jenny för vi skulle till Hagabion och se Hjärtslag. Men först drack vi te där, och kom på att Hagabion ju är ett himla bra ställe så dit ska jag gå ofta.
Så satt vi där och pratade, antecknade saker på servietter, gjorde små planer och diskuterade viktigheter och oviktigheter tills det var dags att vandra in i själva biosalongen. I vissa scener var jag lite skeptisk men på det stora hela tyckte jag att Hjärtslag var ganska genialisk. Se den!

/elin-alice(Jag hade inte med min kamera, så bilderna har jag lånat hos Jenny.)

The Voyage of the Dawn Treader

Hej Miranda.
Jag gick på juldagspremiärbio igår och såg nya Narnia-filmen. Åh, jag blir minsann lite tokig av sagolandsfilmer i allmänhet och Narnia i synnerhet; jag går liksom runt och letar efter klädskåp, lyktstolpar, tavlor med havsmotiv, och tänker en kort sekund att de faktiskt skulle kunna ta mig till Narnia. Till drakar, magiska svärd, stjärnor, stora hav, osynliga öar, förtrollningar, farligt guld, modiga möss, Prins Caspian, Aslan och så Lucy förstås. Jag tror jag är lite kär i Lucy.
Hej Miranda.
Jag gick på juldagspremiärbio igår och såg nya Narnia-filmen. Åh, jag blir minsann lite tokig av sagolandsfilmer i allmänhet och Narnia i synnerhet; jag går liksom runt och letar efter klädskåp, lyktstolpar, tavlor med havsmotiv - och tänker en kort sekund att de faktiskt skulle kunna ta mig till Narnia. Till drakar, stjärnor, stora hav, osynliga öar, försvunna riddare, förtrollningar, farligt guld, modiga möss, Prins Caspian, Aslan och så Lucy förstås. Hon är ju finast i hela filmen.


/elin-alice

Julaftonskläder

Julaftonskläder
Hej Miranda.
Det där med jultraditioner är inte riktigt min grej, men att klä sig lite extra fint är ju alltid kul. I år ser jag ut så här:
/elin-alice
Hej Miranda.
Det där med jultraditioner är inte riktigt min grej, men att klä sig lite extra fint är ju alltid kul.
Klänning - H&M. T-shirt - H&M:s organic cotton blend. Strumpbyxor - Tradera (Topshop, tror jag). Skärp - Lindex. Rosett - Glitter. Skor - Tradera.

/elin-alice

Voici le look pour aujourd'hui

Hej Miranda.
Förlåt min franska, men även om den eventuellt är grammatiskt inkorrekt (det var rätt länge sen jag läste franska och prepositioner var ju svårt redan då) så förstår du nog att det här är vad jag har på mig idag:
Skjortan är sydd i skolan och klänningen är vintage.
/elin-alice
Skjortan är sydd i skolan och klänningen är vintage.


/elin-alice

Skolshortsen

Hej Miranda.
Jag har ju visat dig både kjolen och skjortan som jag sytt den här terminen, men jag glömde alldeles bort byxorna vi var tvungna att sy i oktober. Eftersom jag aldrig använder byxor själv var jag inte särskilt pepp, men bestämde mig till slut för att göra ett par efter min bänkkamrat Marias mått. Och för att det skulle gå åt så lite material och arbetstimmar som möjligt, blev det ett par jeansshorts. Fast med spets förstås, så att det skulle synas att det var jag som gjort dem.
/elin-alice
Hej Miranda.
Jag har ju visat dig både kjolen och skjortan som jag sytt i skolan den här terminen, men jag glömde alldeles bort byxorna vi var tvungna att sy i oktober. Eftersom jag aldrig använder byxor själv var jag inte särskilt pepp, men bestämde mig till slut för att göra ett par efter min bänkkamrat Marias mått. Och för att det skulle gå åt så lite material och så få eftermiddagstimmar som möjligt, blev det ett par jeansshorts. Fast med spets förstås, så att det skulle synas att det var jag som gjort dem./elin-alice

Pepparkaksmått

Hej Miranda.
Det fanns inte så mycket pepparkaksdeg kvar i kylen, för min bror och jag har varit där och tagit ganska många tuggor den senaste tiden, men idag bakade jag i alla fall en och annan pepparkaka. Inga bilder på resultatet för kristyren har ju inte kladdats på än, men här är min favoriter bland pepparkaksmåtten:
Björne och Snigel.
Snusmumriken.
Katter (jag hittade ett par hundmått också, men jag gillar ju inte hundar så de fick ligga kvar i lådan).
Tåget är en klassiker.
Delfin, för det är min systers favoritdjur och även om hon inte är hemma i jul så kan jag ju äta pepparkakor åt henne!
Kaninen till vänster är min favoritkanin, så jag gjorde nästan häften av pepparkakorna i den formen.
Och så det senaste tillskottet, ett Eiffeltorn! Det var dock lite svårt att använda, så i pepparkaksform ser Paris-tornet ut att ha inspirerats lite av Lutande tornet i Pisa...


/elin-alice

Min allra minsta, och allra vackraste, resväska

Hej Miranda.
Jag har köpt kanske världens sötaste pryl på Tradera. I annonsen stod att det är en låda för rouge troligen tillverkad 60-talet och det verkar väl inte orimligt. Jag hade egentligen tänkt köpa den för att ge bort i julklapp, men när jag öppnade kuvertet blev jag så förälskad att jag funderar på att behålla den. Se hur söt den är:
Hej Miranda.
Jag tror att jag kanske har köpt årets sötaste pryl på Tradera den här veckan. I annonsen stod att det är en låda för rouge troligen tillverkad på 60-talet, och bara det låter ju bra men så är den i form av en liten resväska också! Jag hade egentligen tänkt köpa den för att ge bort i julklapp, men när jag öppnade kuvertet blev jag så förälskad att jag funderar på att behålla den... Se bara hur söt väskan är:/elin-alice

En låtlista

Hej Miranda.
Här är en lista med mina finaste låtar just nu. Lite ledsna kanske, men de passar rätt bra i vintermörkret.
/elin-alice.
Hej Miranda.
Här är en lista med mina finaste låtar just nu. Lite ledsna kanske, men de passar rätt bra i vintermörkret.
/elin-alice.

Q

Här är en av de söta sakerna som kom med posten igår: ett par ankarörhängen på Quietland!
Hej Miranda.
Här är en av de söta sakerna som kom med posten igår: ett par örhängen från Quietland! Jag råkar ju vara väldigt förtjust i marintinspirerade kläder och smycken och sånt, och dessa ankare har jag kikat på så länge att det helt enkelt var dags att köpa dem nu. De får mig att tänka på sommar och sådana tankar är ganska trevliga så här års.


/elin-alice

Sju trevliga saker att tänka på

Hej Miranda.
Idag fick jag en utmaning av supersöta Hanna. Den här sortens bloggutmaning (där man ska berätta sju saker) har ni sett här förut, men nu kommer sju nya saker. Jag har varit lite deppig idag så först fastnade jag nästan i trötta tråkigheter, men till slut kom jag på att jag ändå ha några trevligheter att tänka på. Här är sju saker som gör mig pepp just nu:
Efter nyår åker Cajsa och jag till någon europeisk storstad. Vi kan bara inte välja vilken! Berlin, Madrid, Rom, Barcelona? Paris? Vilken är eran bästa stad? (Förutom London, för där var jag ju i våras.)
Hej Miranda.
Idag fick jag en utmaning av supersöta Hanna. Den här sortens bloggutmaning (där man ska berätta sju saker som har med en själv att göra) har ni sett här förut, men nu kommer sju nya saker. Jag har varit lite deppig idag så först fastnade jag nästan i trötta tråkigheter, men till slut kom jag på att jag ändå har några trevligheter att tänka på. Här är sju saker som gör mig pepp just nu:

1. Efter nyår åker Cajsa och jag till någon europeisk storstad. Vi kan bara inte välja vilken! Berlin, Madrid, Rom, Barcelona? Paris? Vilken är eran bästa stad? (Förutom London, för där var jag ju i våras.)
2. I fredags ringde en Ingrid från Stadsteatern i Göteborg och sade att de bestämt sig för att jag ska få praktisera där i februari. Jag hade nästan gett upp hoppet om en rolig praktikvecka så jag blev jätteglad!
3. Pappa har köpt pepparkaksdeg.
4. På torsdag får jag jullov. Eftersom jag gillar min skola är det förstås inte samma lyckoruskänsla som tidigare år, men det ska i alla fall bli väldigt, väldigt skönt.
5. Det var länge sedan jag sydde en klänning senast, så på lovet har jag planerat in flera stycken.
6. Snart kommer min före detta klasskamrat Sanna, som jag inte träffat sedan början av september, hem. Då blir det en massa roliga upptåg!
7. Jag fick tre fina saker med posten idag. Kan visa en av dem i morgon.../elin-alice

En vecka

Hej Miranda.
En ordentlig bloggare hade förstås skrivit ett litet inlägg om dagen, men jag har inte riktigt orkat. I stället får du en sammanfattning av veckan nu! Sedan förra söndagen har jag:
Hej Miranda.
En ordentlig bloggare hade skrivit ett litet inlägg om dagen, men jag har inte riktigt orkat och förresten har ingenting känts särskilt intressant. Men du får ändå en sammanfattning av veckan nu i stället. 
Sedan förra söndagen har jag:

• sovit nästan ingenting, förutom när jag försovit mig


• varit på Bea Szenfelds klippåklistra-workshop på Textilmuseet


• köpt godis på väg hem från Borås (se vilka söta karameller Linnéa hittade!)


• läst om Harry Potter och de vises sten (jag har varit inne i en Potter-period ända sedan jag såg senaste filmen och går hela tiden runt och dagdrömmer om att jag ska hitta till Hogwarts...)


• köpt ett nytt busskort (nu har jag fyra västtrafikkort i väskan - fritidskort, skolkort skara, månadskort skövde, och så det jobbiga kontoladdningskortet. En rätt osmidig samling, om jag får säga det själv)


• kokat knäck


• druckit minst en liter glögg (fast inte samtidigt, utan utspritt över veckan). Men jag förstår faktiskt inte grejen med saffransglöggen, tycker inte att den smakar varken saffran eller glögg...


• haft julkalas med klassen i Skara
[fotolöst, eftersom kameran sällan följer med på sådant]

• nynnat på ledmotivet till Funny Face (och sett filmen förstås)


• sett "Dansbandskampen" på tv en liten stund. Obs! det var mycket plikttroget eftersom vi kände några som var med, men efter två minuter spydde vi och stängde av. Fast våra vänner vann i alla fall...!


• bakat morotskaka (men den åts upp innan jag hann ta ett kort)


Jag har förstås varit i skolan också och gjort en del annat, men ungefär så har min vecka varit.
Hur var din?


/elin-alice

Överst på önskelistan

Hej Miranda.
Nu är det bara 24 dagar kvar till julafton och eftersom jag fyller år exakt en månad senare är det hög tid att skriva långa önskelistor! Här kommer ett utdrag av min:
Hej Miranda.
Nu är det bara 24 dagar kvar till julafton och eftersom jag fyller år exakt en månad senare är det hög tid att skriva långa önskelistor! Här kommer ett utdrag ur min:
Men allra högst upp på listan står "kompaktkamera", för min gick ju sönder för ett tag sedan och jag känner mig så obekväm varje gång jag går utanför dörren utan en liten kamera i väskan. Jag har sett så många fina saker de senaste veckorna som jag önskat att jag kunnat visa dig, men det har liksom inte gått... Så nu har jag en fråga till dig: vet du någon kompaktkamera som du verkligen, verkligen kan rekommendera? Den ska vara så bra som möjligt men inte kosta mer än 1500 kr. Just nu kollar jag lite på följande modeller: Samsung PL80, Samsung ST70, Olympus X-940 och Nikon Coolpix S5100. Finns det någon därute som råkar ha erfarenhet av någon av dem? Snälla säg till i så fall, för jag tycker att det är så svårt att välja elektroniska prylar och det hela skulle kännas lite enklare med ett och annat tips.


/elin-alice

Tisdagsfilm

Hej Miranda.
Min kväll har mest bestått av flera timmars velande om huruvida Cajsa och jag ska åka till Berlin nästa helg eller inte, och vi blev egentligen inte klokare av alla lågprisflyg vi letade efter för allting var så väldigt omständligt så vi gav upp och blandade ut beslutsångesten med ett par mysiga lussebullar och en bra film: The loneliness of the middle distance runner. Tänk, jag jag tror verkligen att du skulle tycka om den. Den är 60-talig och brittisk, har ett gäng fina scener i niotillfem-romantisk stil, musik som man nynnar på efteråt, en historia som är bra påhittad, och helt perfekt klippning.
Hej Miranda.
Min kväll har mest bestått av flera timmars velande om huruvida Cajsa och jag ska åka till Berlin nästa helg eller inte, och vi blev egentligen inte klokare av alla lågprisflyg vi letade efter för allting var så väldigt omständligt så vi gav upp och blandade ut beslutsångesten med ett par mysiga lussebullar och en bra film: The loneliness of the long distance runner. Tänk, jag jag tror verkligen att du skulle tycka om den. Den är 60-talig och brittisk, har ett gäng fina scener i niotillfem-romantisk stil, musik som man nynnar på efteråt, en historia som är bra påhittad, och helt perfekt klippning.
Ett litet filmtips var helt enkelt det enda jag hade att komma med idag. Nu ska jag sova!

/elin-alice.

RSS 2.0