Hela världen får plats i 780 kilobyte

Hej Miranda.
I morgon har jag geografiprov. Bara ett litet prov, på kartor över europeiska länder och saker i Skaraborg och Sverige. Sånt där som man lärde sig när man gick i femman, fast som alla har glömt nu - så det kanske finns en poäng med provet trots allt. Hur som helst så älskar jag kartor och alla floder, berg, städer och gränser verkar ha fastnat nu. Delvis tack vare Seterra som jag hittade på min förra dator för ett par år sedan. Det är ett geografispel som man kan ladda ned till sin dator här. Trevligaste tidsfördrivet, som man dessutom lär sig något av! När jag var som mest besatt av Seterra lärde jag mig alla amerikanska delstater och nästan alla länder i Afrika. Visst har jag glömt ganska mycket men nu har jag laddat ned programmet till min nya dator så att jag kan repetera och tävla på den tomma topplistan.

När jag klickar runt på kartan över "Europa: huvudstäder" får jag sådan förfärlig reslust. Wien, Budapest, Vilnius, Dublin, Rom, Prag, Berlin, Belgrad, Helsingfors, Köpenhamn, Amsterdam, Moskva... Jag vill åka överallt! Men det är ju skönt att veta att jag har 100% rätt, för det borde betyda att jag kommer hitta dit någon dag.


/elin-alice.


Kommentarer
Postat av: Angeliqa

Sv: Ja då är det likadana koftor, och jag har den röda också :) Det verkar som att vi har väldigt lika smak ;)Kul att du är intresserad av geografi, det är roligt att köra såna där spel. Jag tänkte att jag skulle testa det här som du tipsar om någon dag.

2010-02-01 @ 14:45:16
URL: http://sopnedkast.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0