Pierre Hermé på påskbesök från Paris

Hej Miranda.
Igårkväll kom min storasyster hem på påskbesök från Paris. Kvällarna när man får hem en storasyster är hur fina som helst, för då blir det god middag, mammas finaste vin, kinderägg och pianokonserter. Och riktiga franska macarons från Pierre Hermé.

På morgonen fanns förstås bara de tråkigt gulbruna makronerna kvar (eftersom jag kvällen innan hade kastat mig över de pastelligt rosa och gröna), men jag tyckte att de kunde få vara med på bild och visa upp vilken musik som spelades på pianot i natt. För makroner och Regina Spektor var en så förträffligt fin kombination. Dessutom matchar de ju vår påskiga bordsduk rätt bra.

/elin-alice.


Tänk om man bodde i en atlant…

Hej Miranda.
Varje gång jag ska åka till någon ny storstad så söker jag lite grand på internet efter fina aktiviteter, och något jag de senaste åren kollat lite extra efter är djurparker i allmänhet och sådana där stora akvarier i synnerhet.

Du vet, där man kan gå i glastunnlar och ha färgglada fiskar både bredvid och över sig. Där man är omgiven av akvarieturkost vatten utan att själv bada. Där allt runtomkring en simmar utan att man behöver vara rädd för att drunkna. Jag fullkomligt älskar sådana världar.

Tråkigt nog är det fasligt dyrt så det enda akvariet jag varit på den senaste tiden är nog Universeums lilla bassäng. Men jag fortsätter att kolla på fina bilder och drömma. Den största drömmen är förstås Georgia Aquarium. När jag någon gång kommer till Amerika ska jag åka till Atlanta, där det ligger. Tänk bara vilket passande ortsnamn för en stad med världens största akvarium. För akvariet i Atlanta innehåller nästan lika mycket vatten som Atlanten. Nåja, nästan i alla fall. 30 miljoner liter. 30 miljoner liter! Däri simmar en massa vackra varelser, till exempel:

Loggerheaded sea turtle.

African penguin.

Asian small-clawed otter.

Fast mest känt är Georgia Aquarium för sina valhajar. Och en av dem heter Alice - hur passande är inte det? Jag är övertygad om att jag och min namne, som är sisådär 12 meter lång och 21 ton tung, skulle bli bästisar direkt.

Fast ibland skulle vi leka med den lilla belugan Beethoven också.

På Georgia Aquariums hemsida finns en massa fina lekar för barnen (och mig!), till exempel pussel och teckningar att färglägga.

Men vet du vad det allra bästa med Georgia Aquarium är? Att man kan sova över. Det är sant!

Man kan dessutom ha födelsedagskalas en sådan kväll. Hur fantastiskt är inte det? Jämför med McDondals-kalasen klasskompisarna hade på mellanstadiet... Om jag bodde i Atlanta skulle jag ha ett sådant kalas varje år.

/elin-alice


Påsklov!

Hej Miranda.
Första riktiga påsklovsdagen! Härliga, underbara, ljuvliga tid utan skola. Fast påsklovsfirandet tjuvstartades redan i fredags, i skolmatsalen. Mattanterna gör visserligen efterätt varje vecka (för hutlösa 20 kronor!) men deras absoluta specialitet är påsktårtan så då brukar vi kosta på oss varsin bit. Det är citronkaka med filadelfiaostglasyr och hallonsås och grädde och så det allra viktigaste: godisäggdekorationen. Så här fint:

Bra början på lovet säger jag.

/elin-alice.


Strömavbrottstrevligheter

Hej Miranda.
Häromkvällen var det ju sån där "earth hour" så då tände vi stearinljus och lyssnade på en melodi i speldosan i stället för skivorna i den stora strömslukande stereon.

Så fint att man nästan skulle kunna klara sig utan elektricitet. Nästan.

/elin-alice.


Ungdomsarbetslöshetsbotemedelstips

Hej Miranda.
Min senaste inlämning i svenskan var att skriva CV och ett personligt brev anpassat till valfri arbetsplats. En hel lektion tillbringades därför på Arbetsförmedlingens hemsida, och åh, vad mycket spännande som finns! Så om det finns några arbetslösa ungdomar där ute så tänkte jag att vi kunde ge dem lite tips på områden där arbetskraft uppskattas. Men inte på något nedlåtande högerregeringsvis, utan genom att plocka ut de allra mest oemotståndliga annonserna - som inte kräver viktiga utbildningar men ändå är lite roligare än alla rut-jobb som prackas på befolkningen. Varsågod:

Tatuerar lärling, Haninge
"Beskrivning av arbetsuppgifter:
viljan att lära sig att tatuera."
Såklart man vill lära sig tatuera!

Café/Djur, Borgholm
"Företaget ligger på en gård och inkluderar café, minizoo, lekplats och ett mindre museum. Arbetsuppgifter kommer i stort vara caférelaterade uppgifter och skötsel av både vanligt förekommande och exotiska djur."
Kakor och söta små djur är väl två av de saker vi gillar mest, så varför inte ta chansen att jobba med dem samtidigt?

Affärsbiträde, Pajala
"Postadress
Muodoslompolo Livs
Byavägen 28
98495 MUODOSLOMPOLO"
Bara för att det verkar finnas ett samhälle som heter Muodoslompolo. Anledningen till att jag aldrig hört talas om byn är antingen att den är så superliten att ingen känner någon som bor där, eller att ortsnamnet är så svårt att uttala att ingen vågar nämna det... Ändring på det!

Museivärd/värdinna, Jokkmokk
"Tjänsten är placerad i Jokkmokk vid Ájtte, Svenskt fjäll- och samemuseum
Introduktion 8-11 juni för dig som inte arbetat hos oss förut, därefter söker vi
två tjänster heltid under perioden 14 juni-16 augusti samt
två tjänster heltid under perioden 19 juli -16 augusti."
Sommarjobb i norraste norrland vore himla vackert och dessutom gillar jag museer.

Mystery shoppare, Lund
"Som mystery shoppare genomför du besök i butiker och kontrollerar hur personalen hanterar mötet med kunderna."
Tänk att få gå runt och shoppa dagarna i ända! Kanske drömmen för en och annan modebloggare?

Och till sist min absoluta favoritannons:
Rådgivande Häxa, Jönköping
"Sedan urminnes tider har kvinnor och män med hjälp av naturen och vår Moder jord använt sig av ritualer, kristaller, symboler och gamla skriftspråk för att förutse framtid, hälsa, lycka, kärlek och tur. Idag finns det fortfarande en del som använder sig av dessa gamla tekniker för att kunna göra detta. Är Du en av dem som kan det? Brukar du spå dina vänner och bekanta? Har du kunskap om kristallernas kraft? Har du kunskap i astrologi? Har du kunskap om runor? Eller du har kanske någon annan för oss och våra kunder nyttig kunskap. Om du svarat ja, på ovanstående frågor, ska du inte tveka att söka till oss."
Kommentar överflödig.

Lycka till med karriären, kära Miranda!

/elin-alice.

PS. Uppgiften jag lämnade in innehöll ingen av dessa annonser, utan jag valde att LÅTSAS vilja bli gurkodlare i Ängelholm. Jag ändrade ingenting i mitt CV men jag fabulerade fram ett galet gurkintresse i det personliga brevet. Om det vore lite mera sant så är jag övertygad om att jag skulle få jobbet!


Bortsprättade puffärmar och kortade kjolkanter

Hej Miranda.

Idag har jag på mig en omsydd eBay-klänning. Ja, jag vet, jag är vintagefanatikernas mardröm: jag klipper av kjolfållar och sprättar bort enorma puffärmar och våldför mig på mina fynd. Oftast är det ju för att föryngra plaggen lite grand och få dem att passa min tjugohundratalstalsvardag, fast med den här klänningen var det lite annorlunda. Den var mycket längre och sjuttiotaligare innan, men jag klippte lite här och där och gav den ett mera sextiotaligt utseende. För den blev faktiskt finare så.

Och här är lite zoom så att du ser att klänningen är blommig.

/elin-alice.


Bullar och bröder

Hej Miranda.
Jag kom hem tidigt igår kväll efter en teaterföreställning bara, och tyckte att jag hade hur tråkigt som helst (föreställningen var inte det märkvärdigaste jag sett heller) men då är det fint att ha lite familj hemma. Efter ett glas vin och köksbordsprat med mamma bestämde jag mig för att baka kanelbullar och medan de stod i ugnen satt plötsligt min lillebror och storebror vid köksbordet också (fast då hade mamma gått och lagt sig för länge sen). Det är rätt sällan vi träffas alla tre men nu satt vi där och jag lyssnade på hur de pratade om lustiga typer man tydligen träffar på gym, stand up, tatueringar och hockeymatcher. Så åt vi nybakta bullar tills vi fick ont i magen och förflyttade oss till lillebrors rum där pojkarna spelade fotbollsspel på tv:n och jag satt med storebrors dator i knät och såg på en film han hittat åt mig. Efter det var klockan några timmar över midnatt och vi gick gäspande till våra rum.

Och nu på morgonen åt vi kanelbullar till frukost.

/elin-alice.


Musical

Hej Miranda.
Torsdagens afton tillbringades i musikskolans lokaler där några estet-treor från min skola hade projektarbetsredovisning, i form av en musikal! Roligt och alldeles gratis var det, men fikat i pausen fick man betala hur många kronor man själv kände för. För överskottet skulle gå till de dövblindas riksförbund - för att dövblinda aldrig får uppleva det där fantastiska som är musikal. Det tyckte jag var så himla gulligt tänkt.

/elin-alice.


PS. Om du också vill stödja de dövblinda så går det förstås på FSDB:s hemsida.


Varför klänningskvitton kan vara bra att ha kvar

Hej Miranda.
Jag satt på ett kafé med ett par väninnor och de började prata om musik jag aldrig hört, men eftersom pratet var positivt uppmanades jag leta reda på en bit av den musik de nynnade på. Då mitt minne inte är det bästa och musikerns namn inte var så lätt att memorera lät jag en av flickorna skriva upp det på en lapp. I brist på både anteckningsbokssidor, baksidor och servetter fick det bli på ett klänningskvitto.

Musiktips är så himla trevligt, särskilt när musiken är så trevlig som den här.

/elin-alice.


Borttappade sällskapsdamer, världsutställningar, mord, möten med mystiska indier och andra Londonplaner

Hej Miranda.
För några veckor sedan frågade MagicMirror efter boktips i ett inlägg. Jag skickade iväg en kommentar om en fin liten bok som står i min bokhylla. Så här skrev jag:

Jag vill tipsa om Carina Burmans böcker om deckardamen och författarinnan Euthanasia Bondeson, som reser runt i världen på 1800-talet (fast de är skrivna på 2000-talet). Euthanasia är en alldeles fantastisk och lite excentrisk karaktär (och hon har en massa spännande människor omkring sig - allt från italienska gatubarn till homosexuella polismän) i perfekt skildrade miljöer. Den första (och bästa) boken med henne, "Babylons gator", utspelar sig i London 1851 då den första världsutställningen hölls. Kan det bli bättre miljö?

Det är verkligen en väldigt trevlig och underhållande bok så jag tänkte att vi skulle kika lite i innehållsförteckningen med de fängslande kapitelbeskrivningarna och sedan läsa några utvalda sidor ur det första kapitlet tillsammans. 


Idag kröp jag alltså upp i sängen och började läsa om boken tillsammans med ett stort antal enorma koppar te, vilket fått mig att fortsätta planera och drömma om vårens Englandsresa. Alldeles utomordentligt trevlig sysselsättning! Om du vill vara med kan du få ge mig tips på peppande London-låtar, fina favoritparker, bortglömda bokhandlar eller secondhandaffärer som svämmar över av gamla spetsar och vintageklänningar. Vet du någonting, vadsomhelst, som vi kan tänkas tycka om så tycker jag att du ska ägna de kommande 31 dagarna åt att kommentera det här inlägget! Om du inte vet så mycket om sådana saker får du fortsätta läsa Carina Burmans Londonmysterium och drömma dig dit tillsammans med Euthanasia.

/elin-alice.


Lördagsgodis

Hej Miranda.
Sanna har ett häfte med rabatter på butiker runt om i staden, som hon köpt av sin basketspelande bror. Häftet innehåller till exempel 15 gratis procent på Grahns Konfektyr och dem bjöd hon mig att följa med och handla för. I morse klädde jag mig därför i mina bästa godisaffärskläder - dvs rosettklänning och polkagrisrandiga strumpbyxor - och gick för att möta Sanna på bussen. (Fast då tog jag förstås på mig fler koftor, sjalar, vinterjackor och kängor än vad som syns på bilden...)

Efter lite irrande i utkanten av stan hittade vi till slut godsifabriken. Och vi hittade hur mycket godis som helst! Sanna älskar ful lakrits och snorgröna äppelkarameller, men mitt godis hade utöver överlägsen smak även väldigt vacker färg.

Plus att jag lade det i en fin och rosa skål när jag kom hem. Då blir det extra gott!


/elin-alice.


Hallonröd hemsydd manchesterkjol

Hej Miranda.
Igår hittade jag en hängselkjol i min garderob som jag sydde för ett par år sedan. Och idag tog jag på mig den tillsammans med en h&m-skjorta och såg ut så här:

Det blir lätt så med kläder jag syr själv, att de hamnar allra längst in i klädkammaren eller i en stor hög bakom symaskinen, onödigt nog. För tyget är en fin manchester och färgen en mera hallonröd nyans än på bilden, som man tänker glada tankar av.

/elin-alice.


Affischer, frystejp och fjädrar

Hej Miranda.
Vår italienskalärarinna avslutade dagens lektion nästan en timme tidigare än vanligt och eftersom gymnasieskolors korridorer inte är så särskilt spännande kvart över åtta en onsdagsmorgon gick min klasskamrat Jenniefer och jag ner på stan för att sätta upp affischer. Hon är tydligen ett professionellt Neverstore-fan och trots att jag egentligen inte alls gillar detta ovanligt succéfulla Skövde-band hjälpte jag till att klä vår stad med pojkarnas bilder. (Hoppas bara att folket som äger alla gator, pelare och resecentrumstaket håller med om att lokalpatriotism går före fåniga små regler om att man inte ska vandalisera hela städer med frystejp och fula affischer.)

Och lite betalning fick jag faktiskt: när vi skulle köpa mera tejp på Willys hittade jag nämligen påskfjädrar i vackra färger för 4,95 kr. Jenniefer tyckte att jag var himla konstig  som ville ha sådana men bjöd mig ändå på ett gäng rosa fjädrar :) Tyvärr blev katten väldigt aggressiv när jag kom hem med dem, och åt nästan upp allihop...


/elin-alice.


Mattantsgubbar, baguetter och bra dagar

Hej Miranda.
Idag hände något fint när jag givit upp hoppet om böngrytan i matsalen och gick fram till mattanterna för att köpa min femkronorsbaguette. Mattantsgubben sade nämligen att han tyckte att jag var fint målad! Dagens kråksparkar var faktiskt rätt perfekta, men det är inte smink som gör mig så glad utan komplimanger från nästanfrämlingar. Jag blir självklart glad när jag kommer till skåpen och mina söta klasskamrater kommer fram och vill känna på tyget till min nyaste klänning och nästan varje dag säger något rart, men snälla små ord från människor man inte mött tidigare är en alldeles annan sak. Sånt går jag runt och ler åt i flera timmar efteråt (exempel). Även om det inte var den livsavgörande dagen när jag kom på vad jag vill bli när jag blir stor eller hittade fyra drömprinsar, så var det ändå en fin vardagsdag idag. Förutom när jag sprang in i ett dörrhandtag som ryckte sönder min kjol så blev allt jag gjorde nästan helt rätt och låtarna som mp3:n valde var fullträffar varenda en. Jag är övertygad om att komplimangen var en del i den känslan. Så snälla söta rara Miranda, när du ser något fint hos dina främlingar: våga berätta det! Lite som du gör så fint här i bloggen, fast i den verkliga verkligheten. Även om de blir tysta och chockade ibland, så blir det glada i magen av det. Jag lovar.

/elin-alice.


Idag delar Gudrun med sig av sin smittsamma livsglädje

Hej Miranda.
Eftersom jag var tvungen att springa till körskolan efter skolan missade jag tyvärr kvinnodagsfirandet, men när jag kom hem låg en tidning på köksbordet. "Villaliv" hade sammanträffande nog klistrat upp favoritfeministen på framsidan.

Gudrun Schyman som är fantastisk och alltid säger de bästa sakerna! Även om det kanske inte riktigt märktes i det korta och tråkiga reportaget... Fast ingressen var fin:

(Även om jag inte håller med om att en kvinna som hon måste hämta kraft från hus och hem, utan faktiskt är stark och alldeles superduberbra i sig själv.)

Ibland när jag tänker på Gudrun önskar jag att jag var lite mer som hon, vilket är både en bra och en dålig tanke. Men nu ska jag sova och sen ska jag fortsätta veckan och vara lite mer feministisk och klok och bra på att prata och debattera och fortsätta kampen som kvinnorna 1910 tyckte att hela världen skulle fortsätta med. 8:e mars och alla andra dagar tills världen lyssnar på vad vi säger.

/elin-alice.


Teckning under teorin

Hej Miranda.
Körkortsteoritimmar är faktiskt ganska långsamma, och då är det bra att ha med sig block och blyertspenna. Medan man väntar på körkortsgubbens powerpoint kan man rita Alice i Underlandet-figurer och inramade Englandsdrömmar. Lite så här: (även om det är slarvigt och blyertskladdigt och inte så himla fint)

Det där med bilar och körkortsövning tycker jag är hemskt tråkigt men åh, vad jag längtar tills jag får min lilla rosa plastbit. Bara en sådan sak som att körkortet är ljust rosa gör det ju åtråvärt. Ge mig!

/elin-alice.


Alice kan göra kvällen lite extra fin

Hej Miranda.
Allt är Alice den här veckan, till och med lördagskvällen. Med en bit papper, ett smalt sidenband och en svart penna blir en tjusig vinflaska ännu finare. Om du adderar ett par stearinljus och några nyköpta tulpaner, så kan du få det himla fint.

/elin-alice.


Fantastic Alice

Hej Miranda.
Om jag hade onödigt mycket pengar skulle jag köpa en Pullip-docka. Det kommer en ny Pullip-docka nästan varje månad, med ett nytt tema varje gång. Det finns till exempel en Alice-docka! Så här söt är Fantastic Alice som föddes i juli 2004:

Det finns jättemånga fler supersöta och smått fantastiska dockor, men jag tänkte visa några av mina favoriter. Vi börjar med Hello Kitty från oktober 2007:

Holly, mars 2006:

Stica, februari 2007:

Paja, maj 2005:

Förutom flera av Alices vänner i Underlandet finns hela gänget från Oz med också!

Vill du se fler, eller kanske till och med köpa (fast seriöst, vem skulle lägga hundra dollar på en pinnsmal plastflicka med alldeles för stort huvud?), så kan du klicka dig in här. (Det är också därifrån alla bilderna kommer.)

/elin-alice.


Tillbaka i bokhyllan

Hej Miranda.
I all denna yra om Tim Burtons Alice-film tänkte jag att vi skulle smyga ut från biosalongen och tillbaka till bokhyllan. I min bokhylla finns fyra versioner av Alice i Underlandet (eller Alice's Adventures in Wonderland och Through the Looking-Glass and What Alice Found There, som böckerna egentligen heter).

Ett. En rosa pocket, med JohnTenniels originalillustrationer.

Alice i Underlandet & Alice i Spegellandet. En bok för alla, 2005.


Två. En engelsk bokbox med färglagda Tenniel-teckningar.

The complete Alice in Wonderland. Macmillan Children’s Books, 2005.


Tre. En fin brun bok med illustrationer av min älskade Tove Jansson.

Alice i Underlandet. Albert Bonniers Förlag, 1966.


Fyra. Det senaste tillskottet, som jag fick i födelsedagspresent av mamma: En stor och tung bok fylld av drömska bilder av Robert Ingpen. Fin detalj är att Ingpens Alice inte är Disney-blond utan rödhårig - precis som jag!

Alice i Underlandet. B Wahlströms, 2009.


Fast förstås, det är ju inte illustratörerna som är viktigast, utan Lewis Carroll. Om honom (han hette förresten Charles Lutwidge Dodgson egentligen) och den riktiga lilla Alice Liddell kan du läsa om i en gullig bok som jag lånar på biblioteket ibland.

Sagan om Alice i Verkligheten av Christina Björk & Inga-Karin Eriksson. Rabén & Sjögren, 1993.


/elin-alice.


Tekalas, motståndsrörelser, sagovärldar och annat fint

Hej Miranda.
Kort recension av filmen innan jag ska sova: Nej, den kanske inte var så bra som jag trodde att den hade kunnat bli. Men det räcker att jag får höra Alan Rickmans kålmasksröst, se flera Alice-klänningar i ett rekordantal klädbyten, titta in i hattmakarens färgglada ögon, lyssna på hans sorgsna och kärleksfulla och galna prat, prova hattar med den röda drottningen, dricka te, bli större och mindre omvartannat, rida på en hundrygg, följa med vännerna i en motståndsrörelse och för en stund fastna i en fantastisk sagovärld. Då spelar det ingen roll att jag inte hoppar runt och sjunger av wow-känslor, besatthet och förälskelse. Jag tyckte om den i alla fall./elin-alice.


"Det är ju bara spelkort. Dem behöver jag inte var rädd för."

Hej Miranda.
I kväll ska jag gå på bio! Om någon mot förmodan skulle ha missat det så kan jag ju tala om vad det är jag har sett fram emot i ett eller ett par år nu: Tim Burtons "Alice in Wonderland"! Jag hoppas-hoppas-hoppas att det blir superduperfint. Hela den här veckan har jag gått runt och dagdrömt om biografen, och jag önskar att jag faktiskt hittar någon som är utklädd till en galen hattmakare där. Det vore så fint. Själv kände jag visserligen inte för att ha på mig en Alice-klänning, men jag letade i alla fall reda på mina spelkortsstrumpor. De passar ju rätt bra de med, inte sant?

Fast jag kan såklart inte ha de här skorna när jag går till bion (för det är en 25 minuter lång väg med isiga alternativt obefintliga trottoarer), utan får ta på mig vinterkängorna sen. Ska du också gå på bion ikväll, eller någon kväll snart, Miranda?

/elin-alice.


PS. Rubriken är förstås ett citat ur Alice i Underlandet. Kapitel fem, närmare bestämt. Där spelkortsträdgårdsmästarna målar rosorna röd och Hjärter Dam spelar krocket och hugger huvudet av folk. Men trots våra likheter lovar att jag ska vara snällare än Hjärter Dam, och att alla i biosalongen ska få behålla sina huvuden.

Uppdatering:
Om någon undrar vad elin-alice nu har tagit på sig mer än strumpor med spelkortssymboler på, så kan man titta på den här bilden:

Nu ska jag rusa iväg till min dejt med Tim Burton. Tjingeling!


Tid och termometer

Hej Miranda.
Tänkte bara visa en av alla fina Alice-liknande prylar som finns runt om i vårt hus. Den här köpte jag för ett par tior på Erikshjälpen förra året. Det är visserligen inget ur, utan en termometer, men den är guldfärgad och överdimensionerad och skulle passa himla bra i den där världen där det finns stressade kaniner med västfickor.
Själv är jag lite stressad för nu skall dunderpluggas geografi och göras läxor och läsas böcker och lagas mat, och dessutom måste jag lägga mig i tid för i morgon ringer klockan mycket tidigt. 06.45 är det nämligen samling på trafikskolan för färd mot halkkörning. Jag är nervös över allt som har med bil och körkort att göra och är allmänt övertygad om att jag kommer bli den första i världshistorien att köra ihjäl sig på en halkkörningsbana. Så om du inte hör av mig mer den här veckan så ligger jag antagligen på ett sjukhus eller under jord. Usch!

/elin-alice.


Måndag

Hej Miranda.
Måndagar är ganska svåra dagar för jag är så förfärligt trött då och brukar mest sitta och gäspa hela dagen, men jag tänkte ändå berätta om ungefär vad jag har gjort idag. Idag har jag:

- Hälsat på i en SP2:as religionslektion och delat ut projektarbetsenkäter. De frågade om vi var Hare Krishna-munkarna som skulle hälsa på den här veckan. Nej! Hare Krishna-munken har ful frisyr och vi vill inte alls blandas ihop med honom.
- Sprungit runt i skoaffärer.
- Spanat in bokrean, fast utan att köpa något.
- Ätit glass på Ritas.

- Gått hem i snöstorm, så att mina ögonfransar blev alldeles blöta.
- Pratat i telefon.
- Pluggat italienska ord och verb.
- Somnat i en geografibok.

- Och så har jag köpt biobiljett till onsdagen :)

/elin-alice.


Alice!

Hej Miranda.
Jag är övertygad om att du redan är åtminstone lite bekant med Alice, men den här veckan tänkte jag att vi skulle umgås lite extra med den lilla flickan som ramlar rakt ner i Underlandet. För att det är filmpremiär på onsdag, och för att jag älskar Alice såklart. Och visst vill du följa med till Underlandet, Miranda?

Jag tror att ett utmärkt sätt att ta sig dit är att följa med Tim Burton. Därför inleder jag veckan med att tipsa om DN:s biobiljettstävling (åh, nu är jag riktigt generös, som försämrar mina egna vinstchanser genom att låta dig vara med!).Men du måste skynda dig, för tävlingen skall avgöras redan på onsdag. Lycka till!

/elin-alice.


RSS 2.0