Paris

Hej Miranda.
Förra veckan var jag i Paris några dagar! Min syster plus några av hennes kurskompisar skulle dit och min vän Linnéa bor i Paris sedan september så när jag hittade billiga flygbiljetter kunde jag inte låta bli att hoppa över ett par grammatikföreläsningar och åka dit i stället. Min kamera är fortfarande på reparation så jag har bara några få mobilbilder att visa:
Här är min busshållplats - fast i  . Säve flygplats ligger ju på Hisingen så jag behövde inte åka långt alls.
På onsdagseftermiddagen kom jag fram till Paris och åkte hem till Linnéa i Montmartre.
Vi satt mest på hennes golv och pratade och gjorde planer och åt småkakor, och så tog vi en liten kvällspromenad i kvarteren och uppför Sacré-Coeurtrappan.
Fransk frukost.
Musée d'Orsay. Jag hade aldrig varit där innan och blev alldeles kär i stället. Önskar att man kunde få bo på museer; bland art nouveau-möbler, isbjörnar och Oscar Wilde-citat...
På kvällen mötte vi min systers kompisar (såväl tjejerna från Lund som en mexikan på besök från Saudiarabien, plus några till) på en bar i en annan del av Montmartre. När livemusiken tystnade och stället stängde var det någon som räknade de tomma vinflaskorna till sisådär tolv stycken men vi gick allihop över gatan hem till Fernando.
På fredagen vandrade vi runt i Montmartre och köpte till exempel små souvenirpresenter till en av mina och Linnéas bästisar från Skara (för det var i Textil&modedesign-klassen förra året som vi lärde känna varandra!). Så satte vi oss utanför ett kafé och pysslade ihop små postpaket.
Klockan 11 nästa dag mötte jag min syster och hennes man (som är i Paris i några veckor) på Gare du Nord för att ta rer-tåget till flygplatsen. Och det var den Paris-resan.
/Elin-Alice
Hej Miranda.
Förra veckan var jag i Paris några dagar! Min syster skulle dit och min vän Linnéa bor där sedan september så när jag hittade billiga flygbiljetter kunde jag inte låta bli att hoppa över ett par grammatikföreläsningar och åka dit jag med. Min kamera har fortfarande inte kommit hem från reparationen så jag har bara några mobilbilder att visa: (jag gjorde förstås lite mer, men det syns inte här)
Här är min busshållplats. Säve flygplats ligger ju på Hisingen så jag behövde inte åka långt alls.

På onsdagseftermiddagen kom jag fram till Paris och åkte hem till Linnéa i Montmartre.

Vi satt mest på golvet och pratade och gjorde planer och åt småkakor, och så tog vi en liten kvällspromenad i kvarteren och uppför Sacré-Cœurtrappan. Linnéa är förresten den tjusigaste människan i min bekantskapskrets, och om du vill kolla in hennes blogg så finns den här.

Fransk frukost, tillsammans med första avsnittet av julkalendern förstås.

Musée d'Orsay. Jag hade aldrig varit där innan och blev alldeles kär i stället! Önskar att man kunde få bo på museer; bland art nouveau-möbler, isbjörnar, skönhet och Oscar Wilde-citat...

På kvällen mötte vi min systers kompisar (bland annat kurskamrater från Lund och en mexikan på besök från Saudiarabien) på en bar i en annan del av Montmartre. När musiken tystnade och stället stängde var det någon som räknade de tomma vinflaskorna till tolv men vi gick allihop över gatan hem till Fernando.

På fredagen vandrade vi runt i Montmartre och köpte till exempel små souvenirpresenter till en av mina och Linnéas bästisar från Skara (för det var i Textil&modedesign-klassen förra året som vi lärde känna varandra!). Så satte vi oss utanför ett kafé och pysslade ihop små postpaket.

Klockan 11 nästa morgon mötte jag min syster och hennes man (som är i Paris i några veckor) på Gare du Nord för att ta tåget till flygplatsen. Och det var vad jag hade att visa av den Paris-resan. A bientôt!

/Elin-Alice

Kommentarer
Postat av: Linnéa

låter som att du fick en himla fin resa!

2011-12-08 @ 19:47:22
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: Lisa

sv: tack fina du!

2011-12-08 @ 19:54:42
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Amanda Jonsson

Svar: haha jaa, tycker jag också!

2011-12-08 @ 20:40:04
URL: http://ajonssons.blogg.se/
Postat av: Linnéa i Paris

KOM TILLBAKA.

2011-12-09 @ 17:10:21
URL: http://linneahl.blogg.se/
Postat av: Jenny

Åh, vet du hur din kompis fått sin lägenhet där? Tack för ditt brev förresten! Ska svara på det snart, och så måste vi ses på jullovet tycker jag allt, jag insåg när jag fick ditt brev att vi har ju inte setts på flera månader!

2011-12-10 @ 18:25:56
URL: http://abstraktioner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0