Söndagsfrukost

Hej Miranda.
Söndagen startas med svampstuvningsmackor och te i en kopp jag målade för några år sedan.
Assietten är fylld av låtlistan till en samlingsskiva med The Beatles. Jag lyssnar inte så mycket på dem nu för tiden, men när jag tog fram koppen inspirerades jag till att söka lite på Spotify. Där fanns visserligen ingen musik, men  jag hittade det här, och det tycker jag var minst lika fint!

/elin-alice

Födelsedagsfika med film

Hej Miranda.
Jag fortsätter födelsedagsfirandet med kakor och små små kalas.
Såg till exempel en födelsedagsfilm: Brideshead revisited som jag så gärna velat ha på egen dvd. Och se här, visst liknar nallen Aloysius lite grand?
/elin-alice
Hej Miranda.
Jag fortsätter födelsedagsfirandet med kakor och små små kalas.
Idag såg jag till exempel en födelsedagsfilm: Brideshead revisited, som jag så gärna velat ha på egen dvd. Och visst är det fint att ha en nalle i närheten av tv:n, som får en att tänka på Aloysius?

(Och åh, du måste verkligen se den filmen, om du inte gjort det än. Den är bland det vackraste jag vet!)

/elin-alice

Födelsedagen

Födelsedagen
Hej Miranda.
Att fylla år var inte så farligt ändå. Rätt fint egentligen! Några bra saker med födelsedagen:
Jag åt varma mackor och kanelbulle till frukost.
Busschauffören sa "bonjour" när jag steg på bussen i morse. Hm, jag är inte helt säker på att han sa det, men det lät i alla fall så. Och det hade ingenting att göra med att jag fyller år, men det var ju väldigt fint!
I skolan bjöd Linnéa och Mina på cupcakes med små ljus i. Så himla gulligt.
Hej Miranda.
Att fylla år var inte så farligt ändå. Rätt fint egentligen! Här är några fina födelsedagssaker som hänt idag:
• Jag åt varma mackor och kanelbulle till frukost.
• Busschauffören sa "bonjour" när jag steg på bussen i morse. Hm, jag är inte helt säker på att han sa det, men det lät i alla fall så. Och det hade ingenting att göra med att jag fyller år, men det var ju väldigt fint!
• I skolan bjöd Linnéa och Mina på cupcakes med små ljus i. Så himla gulligt.
• Eftersom det var min födelsedag fick jag välja musiken i en klasskamrats iphone när vi hängde i tillklippningsrummet hela förmiddagen. Håkan Hellström i flera timmar!
• Jag fick god mat och gott vin (nej, jag köpte det inte själv, det hanns liksom inte med) när jag åt middag med mamma, pappa och några av mina syskon.
• Jag blev på väldigt bra humör av alla söta sms, brev med fjärilar på, mejl och så era fina kommentarer!
• Presenter fick jag förstås också, men inte alla på en gång så du får inte se någonting än.
• Och så hade jag på mig en klänning som jag tycker är fin. Den är somrig och från Modcloth.

/elin-alice

20

Hej Miranda.
Jag har lite tjugoårsångest så här på morgonkvisten så jag undrar om du inte kan berätta om någonting fint. Om vad du drömmer om att göra när du blir lika gammal som jag eller om någonting bra som hände det året du var tjugo. Eller bara skriva någonting snällt? Jag hoppas att det blir en bra dag idag, fast jag vet inte riktigt hur den ska firas. Men det kan jag ju återkomma om, i kväll eller i morgon kanske.

/elin-alice

Tjugohundraelva

Tjugohundraelva
Hej Miranda.
Igår köpte jag äntligen en kalender för 2011. Jag har letat i flera veckor efter en som matchar mina kriterier:
1. en vecka per uppslag
2. lika mycket uttrymme på lördagar och söndagar som veckodagarna (jag är ju ingen affärsmänniska som inte har ett liv inplanerat på helgen!)
3. svenska namnsdagar.
Svårare än man kan tro, i alla fall om man bor i en stad med begränsat kalenderutbud. Men till slut hittade jag alltså en bra, på stora Akademibokhandeln i Göteborg. Röd var den också!
Och inte nog med det. Det allra första jag fick skriva in i kalendern var "18 mars: The Ark på Trädgårn!!!" för jag bokade fyra biljetter igårkväll. Roligt!
/elin-alice
Hej Miranda.
Igår köpte jag äntligen en kalender för 2011. Jag har letat länge efter en som lever upp till alla mina krav:
1. en vecka per uppslag
2. lika mycket utrymme på lördagar och söndagar som för veckodagarna
3. svenska namnsdagar
Svårare än man kan tro! Jag har bläddrat bland alla almanackor i hela Skövde utan att hitta en som passar, men på stora Akademibokhandeln i Göteborg fann jag till slut en bra. Den var dessutom röd och fin.
Och när jag kom hem från Göteborg bokade jag biljetter till någonting fint att skriva in i den:


/elin-alice

Saker jag saknar

Hej Miranda.
Eftersom jag uppenbarligen spenderar väldigt lite tid på att tänka ut vad blogginläggen ska fyllas med,  tänkte jag att jag i alla fall kunde visa lite av vad mitt huvud är fullt av. Den senaste tiden har jag gått runt och längtansfullt tänkt tillbaka på saker i stil med:
Hej Miranda.
Eftersom jag uppenbarligen spenderar väldigt lite tid på att tänka ut vad blogginläggen ska fyllas med, tänkte jag att jag i alla fall kunde visa lite av vad mitt huvud är fullt av. Den senaste tiden har jag gått runt och längtansfullt tänkt tillbaka på saker i stil med:
Asfalt. Stan är täckt av ett tjockt isgolv med ett lager slask över och det är jag så evinnerligt trött på.
Att låta tvätten torka på klädstrecket utomhus. Sommarbrisen, åh.
Min syster. Henne saknar jag jämt och jag hoppas att hon kommer hem snart.

Åskmoln och oväder. Tycker att blixtarna är lite läskiga men jag gillar mullret.
Riktiga ösregn. Alltså inte som översvämningarna på södra halvklotet, utan som sommarregn.

Cykelturer. Jag bor på en bergssluttning så jag tycker om att susa nerför backen mot stan på väg till kompisar och utflykter. (Fast det är inte lika kul att trampa när man ska hem på kvällen.)

Körsbärsträd. De blommar ju så kort tid att man aldrig riktigt får se sig mätt på dem.

Att ha bästa kompisarna boende på samma gata. Det var i och för sig längesen jag hade det, men nu har alla mina bästisar från gymnasiet lämnat Skövde. Tråkigt!

Att spela piano. Jag brukade öva ganska flitigt men nu har jag inte nuddat en tangent på ett halvår.

Att rida. Jag åkte till stallet en gång i veckan under hela låg- och mellanstadiet men jag har inte ridit en enda gång sedan jag slutade på ridskolan trots att jag ett par gånger varje år tänker att jag saknar det så.

Och att skriva brev. Jag får dåligt samvete för att jag försummar mina brevvänner och det leder tyvärr inte till bättre brevskrivande.

Vad saknar du? Är det lika somriga och pastelliga saker som jag, eller någonting helt annat?

/elin-alice
Undantagsfynd

Brukar aldrig gå på rea eftersom jag dels tycker att det är lite jobbigt med trängseln i tråkiga butiker, dels för att jag tycker att det är dumt att köpa saker man inte behöver (för det är ju faktiskt det som rean går ut på). Men! Jag skulle träffa ett par vänner på stan på annandagen för att fika men medan vi funderade på kaféer gick vi in och värmde oss i köpcentret. Det råkade vara nästan folktomt, eftersom den sena eftermiddagen och snöstormen hade skrämt iväg entusiasterna. Således slapp jag trängseln och på H&M hittade jag någonting som jag faktiskt ville ha - för ungefär en fjärdedel av ursprungspriset. En kort, rutig, puffig kjol i ekobomull. Perfekt!
/elin-alice
Hej Miranda.
Flera veckor för sent, men här kommer mitt enda fynd från mellandagsrean.
Jag brukar aldrig gå på rea eftersom jag dels tycker att det är lite jobbigt med trängseln i tråkiga butiker, dels för att jag tycker att det är dumt att köpa saker man inte behöver (för det är ju faktiskt det som rean går ut på). Men! Jag skulle träffa ett par vänner på stan på annandagen för att fika men medan vi funderade på kaféer gick vi in och värmde oss i köpcentret. Det råkade vara nästan folktomt, eftersom den sena eftermiddagen och snöstormen hade skrämt iväg shoppingentusiasterna. Således slapp jag trängseln och på H&M hittade jag någonting som jag faktiskt ville ha - för mindre än en tredjedel av ursprungspriset. En kort, rutig, puffig kjol i ekobomull. Perfekt!


/elin-alice(Visst, man kan ibland beklaga sig över massproducerade kläders bristande sömnadskonst men den här kjolen är inte alls så där ojämn som den ser ut att vara. Jag bara står lite snett.)

Kappa kapuschong köpenhamn

Hej Miranda.
Här kommer några fler Köpenhamnsbilder fast med mig på andra sidan kameran och Cajsa som fotograf. Tänkte nämligen att jag skulle passa på att visa hur jag sett ut utomhus de senaste månaderna! Med kort kappa från KappAhl (mamma hade den för ett par år sedan och var på väg att slänga den, innan jag hittade den. En alldeles utmärkt kappa i vintervädret eftersom den har kapuschong, något förra årets vinterjacka saknade), peruansk alpacka-halsduk, bästaste väskan, kängor köpa förra året och så korta kjolar under kappan. Till exempel den prickiga från Åhléns som jag använt hur mycket som helst den här vintern, särskilt tillsammans med spetsblusen från H&M.Hej Miranda.
Hej Miranda.
Här kommer några fler Köpenhamnsbilder fast med mig på andra sidan kameran och Cajsa som fotograf. Tänkte nämligen att jag skulle passa på att visa hur jag sett ut utomhus de senaste månaderna! Med kort kappa från KappAhl (mammas gamla som hon var på väg att slänga, men den räddade mig eftersom jag kunnat gömma mig i dess stora kapuschong när det snöstormat), peruansk alpacka-halsduk, bästaste väskan, kängor köpta förra året och så korta kjolar under kappan.

Och till sist en motljusbild som inte visar några ytterkläder alls men jag tycker att fotot är så väldigt fint, där jag står tillsammans med en Giacometti-skapelse på Louisiana.

/elin-alice

København

Hej Miranda.
Här är mina tre dagar i Köpenhamn:
Eller ja, i alla fall de delar av dagarna som inte försvann bland försenade tåg, slask och mörker som gjorde det svårt att fotografera skarpt. Hur som helst var Köpenhamn väldigt fint.

/elin-alice

Biobesök

L'Illusionniste
Vi gick till bästa biografen i Paris för att se fransk film, men eftersom jag inte är särskilt bra på franska passade det så himla bra att filmens animerade karaktärer - en fransk magiker, hans elaka vita kanin och den irländska/skotska flickan Alice - knappt sa ett ord till varandra. Men den var så himla fin ändå, för det var människorna bakom Trion från Belleville som gjort den.
Mic-Macs
Jenny och jag hade franskt tema (i Göteborg) med först fika på Le pain francais och sedan film av frankrikes bästa regissör: Jean-Pierre Jeunet.
An Education
1960-tal, vackra klänningar, London, Paris och Carey Mulligan är förstås väldigt lockande så jag hade tänkt se den här ett bra tag och till slut dök den upp på kulturhusets lilla biograf så då gick jag förstås dit. Filmen var något av en besvikelse men ovan nämnda ingredienser gjorde den ändå väldigt snygg och sevärd.
Crazy Heart
Inte riktigt min sorts film, utan mest ett tidsfördriv en söndagseftermiddag när kaféerna var så tråkiga att en vän och jag gick till Odéon för att se film i stället. Filmen handlar om en gammal country-stjärna på dekis och en kvinnlig lokaltidningsjournalist som båda spelades väldigt bra, så någon dålig film var det verkligen inte.
Harry Potter & The Deathly Hallows Part 1.
Jag har en kompis som slutade se Harry Potter-filmatiseringar efter tredje filmen eftersom de enligt henne inte håller måttet, men jag har verkligen inte den viljestyrkan. Jag dras till Harry Potter och sitter okritiskt i biosalongen varje gång. Visst, nu håller jag på och läser om böckerna och ser att det fattas en hel del i filmatiseringarna, men jag väntar ändå otåligt på sista filmen!
I rymden finns inga känslor
Det finns väldigt få svenska komedier som jag tycker om, men I rymden finns inga känslor är ju bara för fin!
Narnia & The Voyage of The Dawn Treader
Egentligen ingen fantastisk film, det var liksom för mycket lättsmält humor och för storslagna krigsscener och inte så mycket känslor emellan, men som du vet gör det mig inte så mycket för jag älskar ju filmatiserade sagoböcker.
Hjärtslag
Jag tyckte om Hagabion och jag tyckte om filmen vi såg där. Inte bara (som man skulle kunna tro) för att människorna var snygga hipsters med vintageklänningar, stråhattar, smala byxor och färgglada kavajer, utan för att karaktärerna var så genialiskt mänskliga. Du vet, inte så där filmisk perfekta (som inte nödvändigtvis är någonting dåligt, för det är förstås underbart med hjältar och hjältinnor på vita duken) utan genomtänkt operfekta. Tyckte att det mesta kändes snyggt genomtänkt, och sådana filmer/regissörer gillar jag.
Hej Miranda.
Jag tycker ju om att gå på bio och precis som för ett halvårsedan tänkte jag göra en sammanställning av filmerna jag sett den senaste tiden - och ge dig ett par detaljer om du funderar på att se någon av dem.

L'Illusionniste

Vi gick till bästa biografen i Paris för att se fransk film, men eftersom jag inte är särskilt bra på franska passade det så himla bra att filmens animerade karaktärer - en fransk magiker, hans elaka vita kanin och den skotska flickan Alice - knappt sa ett ord till varandra. Men den var så himla fin ändå, och det var människorna bakom Les Triplettes de Belleville som gjort den. 

Micmacs à tire-larigot
Jenny och jag hade franskt tema (i Göteborg) med först fika på Le pain français och sedan film av frankrikes bästa regissör: Jean-Pierre Jeunet. 

An Education

1960-tal, vackra klänningar, London, Paris och Carey Mulligan är förstås väldigt lockande så jag hade tänkt se den här ett bra tag och till slut dök den upp på kulturhusets lilla biograf så då gick jag förstås dit. Filmen var något av en besvikelse men ovan nämnda ingredienser gjorde den ändå snygg och sevärd.

Crazy Heart
Inte riktigt min sorts film, utan mest ett tidsfördriv en söndagseftermiddag när kaféerna var så tråkiga att en vän och jag gick till Odéon för att se film i stället. Filmen handlar om en gammal country-stjärna på dekis och en lokaltidningsjournalist som båda spelades väldigt bra, så någon dålig film var det inte.

Harry Potter & The Deathly Hallows: Part 1

Jag har en kompis som slutade se Harry Potter-filmatiseringar efter tredje filmen eftersom de enligt henne faktiskt inte håller måttet, men jag har verkligen inte den viljestyrkan. Jag dras till Harry Potter och sitter okritiskt i biosalongen varje gång. Visst, nu håller jag på och läser om böckerna och ser att det fattas en hel del i filmatiseringarna, men jag väntar ändå otåligt på sista filmen!

I rymden finns inga känslor

Det är inte så ofta som svenska komedier faller mig i smaken, men den här var ju hur söt som helst!

Narnia & The Voyage of The Dawn Treader

Egentligen ingen fantastisk film, det var liksom för mycket lättsmält humor och för storslagna krigsscener och inte så mycket känslor emellan, men som du vet gör det mig inte så mycket för jag älskar ju filmatiserade sagoböcker.

Hjärtslag
Jag tyckte om Hagabion och jag tyckte om filmen vi såg där. Inte bara (som man skulle kunna tro) för att människorna var snygga hipsters med vintageklänningar, stråhattar, smala byxor och färgglada kavajer, utan för att karaktärerna var så genialiskt mänskliga. Du vet, inte så där filmisk perfekta (vilket inte nödvändigtvis är någonting dåligt, för det är förstås underbart med hjältar och hjältinnor på vita duken) utan genomtänkt operfekta. Jag tyckte kanske inte om allt i filmen, men jag tyckte om att det mesta.

Har du sett några av filmerna? Vad tyckte du?


/elin-alice


(alla bilder är från imbd)

Nyårsklänningen

Hej Miranda.
Så här såg nyårsaftonen ut på mig:
Hej Miranda.
Tänkte bara visa hur nyårsaftonen såg ut på mig, fast uppenbarligen utan mig i. Gnistrande skärp och transparenta ärmar tyckte jag kändes som ett tjusigt sätt att avsluta året på.
Gott nytt år!

/elin-alice

RSS 2.0