26 juni 1949

Hej Miranda.
Tidigare i kväll bläddrade mamma i en av mormors gamla receptpärmar för att kunna baka så kallade vega-bakelser i morgon. Men så hittade hon någonting så himla fint.
Brev som mammas mormor skrev till min mormor, från Helsingborg när det stavades med ä till Skövde när mormor hade flyttat hit (till min morfar) i slutet av 40-talet. Att de här breven sparats berodde alltså på att de innehåller recept och andra små tips som mammas mormor skickat till sin dotter. Det brev som skrevs för exakt 62 år sedan handlar till exempel om jordgubbssylt och i ett annat skriver hon om inlagda gurkor. Dessutom nämner hon att mormors pappa är sjuk, att någon ska gifta sig i augusti, att någon annans far har dött och att mormor och morfar (som tydligen kallades Acke) ska vara försiktiga så att de inte råkar ut för någon olycka när de är ute och cyklar.
Hej Miranda.
Tidigare i kväll bläddrade min mamma i en av mormors gamla receptpärmar för att hon tänkte baka i morgon. Men så fick hon avbryta sitt sökande efter receptet på Vega-bakelserna för att komma och visa mig någonting hon hittat i en pärm. Jag tyckte att det var så himla fint så jag tänkte visa dig också:
Brev som mammas mormor skrev till min mormor, från Helsingborg när det stavades med ä till Skövde när mormor hade flyttat hit (till min morfar) i slutet av 40-talet. Att de här breven sparats beror alltså på att de innehåller recept och andra små tips som mammas mormor skickat till sin dotter. Det brev som skrevs för exakt 62 år sedan handlar till exempel om jordgubbssylt och i ett annat skriver hon om inlagda gurkor. Dessutom nämner hon att mormors pappa är sjuk, att någon ska gifta sig i augusti, att någon annans far har dött och att hon vill att mormor och morfar (som hette Sonja och Per-Axel men i breven kallas Nonna och Acke) ska vara försiktiga så att de inte råkar ut för någon olycka när de är på cykeltur.

/elin-alice

Kommentarer
Postat av: lisa

åh så fint!

2011-06-27 @ 01:35:57
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Angeliqa

Åh så fint och fantastiskt att det bevarats så länge

2011-06-27 @ 07:58:44
URL: http://sopnedkast.blogspot.com
Postat av: Smsa Låna

Intressant sida du har! Jag har kollat igenom några av dina andra blogginlägg och jag diggar vad jag ser :D.

2011-07-19 @ 02:17:47
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0