Böcker

Hej Miranda.
Jag skulle behöva några boktips nu i sommar och i utbyte tänkte jag ge några till dig. Det här är vad jag läst de senaste två-tre månaderna:
Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet - Eva Rice
Åh, jag vet att du skulle älska den här boken för den handlar om tonåringar, femtiotalsklänningar, ett slott, rock'n'roll, de första festerna och kärlek förstås.
Var är Jane Eyre? - Jasper Fforde
Först tänkte jag att den här boken bara var knäpp men efter ett par kapitel insåg jag att historien var knäpp på ett väldigt trevligt sätt, med sina tidvändare, kidnappade romanhjältinnor, specialagenter som utreder Shakespeares spökskrivare och uppfinningar som blir stulna.
Mina drömmars stad och Barn av sin stad - Per Anders Fogelström
Jag fastnade i det fattiga livet i Stockholm och fortsätter från 1860-talet och framåt i serien. Förutom att innehållet är väldigt bra, så älskar jag dem för att de inte tar slut och att de med sina korta kapitel och trevliga storlek var perfekta som bussläsarböcker.
En dag - David Nicholls
Jag var inte särskilt imponerad när jag började läsa men det är faktiskt en genial skildring av livet för ett par sextiotalister i 80-, 90- och 00-talets London.
Så, nu när du vet ungefär vad jag gillar för böcker, har du något bra boktips?
/elin-alice
Hej Miranda.
Jag är i behov av boktips och i utbyte tänkte jag ge några till dig. Här är vad jag läst den senaste tiden:
Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet: Åh, jag vet att du skulle älska den här boken för den handlar om tonåringar, femtiotalsklänningar, ett slott, rock'n'roll, de första festerna och kärlek förstås.
Var är Jane Eyre?: Först tänkte jag att den här boken bara var knäpp men efter ett par kapitel insåg jag att historien var knäpp på ett rätt trevligt sätt, med sina tidvändare, kidnappade romanhjältinnor, specialagenter som utreder Shakespeares spökskrivare och uppfinningar som blir stulna.
Mina drömmars stad och Barn av sin stad: Jag fastnade i det fattiga livet i Stockholm och fortsätter från 1860-talet och framåt i serien (finns fem böcker, tror jag). Förutom att innehållet är väldigt bra älskar jag dem för att de inte tar slut och att de med sina korta kapitel är perfekta som bussläsarböcker.
En dag: Jag var inte särskilt imponerad när jag började läsa men det är faktiskt en genial skildring av livet för ett par sextiotalister i 80-, 90- och 00-talets Storbritannien. Kanske lite deprimerande.

Så, nu när du vet ungefär vad jag gillar för böcker, har du något bra boktips? Vad läser du?

/elin-alice


PS. Precis när jag skulle publicera inlägget kom jag på att det fattades en bok: Picknick med brie och beaujolais av Mary Wesley. Men jag tyckte inte om den, så strunt i det.

Kommentarer
Postat av: Sanna

nämen vad trevligt ^^ som du kanske minns är jag också på boktipsjakt. vill du också ha ett tips? Minns inte om jag har nämnt den förut men "Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande" fängslade mig. Du kanske har läst den? Ses =).

2011-06-20 @ 20:15:10
Postat av: Linnéa H. L.

Mina sommarboktips är nog, om du inte redan läst något av dem:Curtis Sittenfeld med "Prep" som den heter på engelska, "i en klass för sig" som den så konstigt heter på svenska. En fjortonårig flicka som går på ett mycket prestigefyllt internat, en skola hon sökt stipendium till, men som hon snabbt inser inte passar henne.Andra är en väldigt bra bek, men som är rätt lång, därför passar den bra att läsa på sommaren, nämligen

"Fördjupade studier i katastroffysik" av Marisha Pessl. Handlar även denna om en ung flicka med sin skolvardag. (känns som om alla dessa tips går lite i samma spår, men strunt samma). Även denna helt fantastisk och fylld med en massa litterära referenser.Sedan allt av Siri Hustvedt, gärna "Vad jag älskade", "Sorgesång" och "The enchantment of Lily Dahl".Dan Rhodes bok "Skeppsbrott" hundra små karameller, alla om kärlek, alla hundra ord långa."Doktor Glas" av Hjalmar Söderberg är en av mina favoritböcker, som skiljer sig rätt mycket från de böcker jag redan tipsat, denna kanske du redan läst då det är en typisk klassiker man får läsa i skolan, men den är så himla bra tycker jag. En man vid namn Doktor Glas i början på 1900-talet som funderar på hur långt man kan gå för sin älskade.Antar att du antagligen redan läst "Bonjour Tristesse" av Francoise Sagan, men lägger till det i alla fall!Nej, nu får jag hejda mig, men du vet hur det är mellan mig och böcker - jag kan inte sluta!

Puss! <3

2011-06-20 @ 20:43:39
Postat av: marie

först: åh, tack tack! Det bästa är ätt den var så lätt att göra att jag inte ens fattade att det skulle bli så fint först! Jag samlade ihop håret, satte en hårsnodd längst ut mot topparna, snurrade upp och fäste med hårnålar!och sen: fint med boktips! Jag har en ny turomgång till biblioteket planerad och ska allt skriva upp dessa!

2011-06-20 @ 22:43:00
URL: http://bapaba.blogg.se/
Postat av: Niles

Har inte läst några av de böckerna men kanske ska ge mig på en av dem iallafall?

2011-06-20 @ 23:13:48
URL: http://dirtyhome.blogg.se/
Postat av: Annica

haha xD

2011-06-20 @ 23:28:45
URL: http://anniicanilsson.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Jag har ju ganska nyligen gjort en lista över vad jag kommer läsa i sommar och jag är ganska säker på att jag kommer kunna rekommendera typ alla av de böckerna.

Allt beror ju också lite på vilket humör man är på kan jag tycka, därför brukar jag läsa åtminstone två böcker samtidigt.

Jag läser ju en del på Engelska och då är det svårt att veta om översättningen skulle vara bra. "Var är Jane Eyre" läste jag på engelska. Älskade den! "Bluest Eye" är en av de bästa böcker jag någonsin läst. Sen är Jeanette Winterson en av mina favorit författare efter Toni Morrisson. Förvandlingen tipsar jag också om om du inte har läst den. Kort men jätte bra. Hoppas du hittar mycket fin läsning. Jag köper oftast böcker fortare än vad jag hinner läsa så jag tänkte beta av lite. :)

2011-06-21 @ 00:42:49
URL: http://interruptedfashion.blogg.se/
Postat av: Sara

Åh vad kul med boktips, tyckte flera verkade lockande! tja, om du inte läst "Vindens skugga" är det en bok jag tyckte mycket om.

2011-06-21 @ 11:39:25
URL: http://thevelvetpond.blogg.se/
Postat av: lovisa/polichinelle

åh, trevligt med boktips! just nu läser jag hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. imorgon ska jag in till biblioteket och låna lite nytt tänkte jag, ska hålla utkik efter dina tips. kram!

2011-06-21 @ 12:23:40
URL: http://polichinelle.webblogg.se/
Postat av: Malin

Åh jag älskar, älskar, älskar "Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet"! Så fantastiskt bra!

2011-06-21 @ 19:25:53
URL: http://cielrose.blogg.se/
Postat av: syster å

Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pess (den ÄR jättebra) och boken om hundraåringen som rymmer står i min bokhylla om du vill göra det enkelt för dig. Vindens skugga är okej men håll dig lååångt ifrån Ruiz Zafons andra bok Ängelns lek. Det är hemskt att efter 700 sidor komma fram till ett helt uruselt slut. Om jag var du skulle jag även läsa (om) Den hemlighetsfulla trädgården. Lycka till! Snart ses vi och jag skulle följt med dig på konsert om jag bara varit där!

2011-06-22 @ 16:34:57
URL: http://res.se/blogg/asamaria/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0