Prag

Hej Miranda.
I dag fyller min lillebror 18 år och vet du vad min syster och jag gav honom i födelsedagspresent? En resa till Prag! I december åker vi (lillebror, storasyster, storasysters man och jag) dit och om du har varit där eller ändå känner till en massa finheter får du förstås gärna tipsa. Jag är så pepp!
/Elin-Alice
Hej Miranda.
I dag fyller min lillebror 18 år och vet du vad min syster och jag gav honom i födelsedagspresent? En resa till Prag! I december åker vi (vi likamed lillebror, storasyster, storasysters man och jag) dit och om du har varit där eller ändå känner till en massa finheter får du förstås gärna tipsa. Jag är så himla pepp!
Bildkälla.

/Elin-Alice

Vinter!

Hej Miranda.
Igår gick jag på stan och spenderade en hel massa pengar som jag från början hade tänkt spara till hyran. Men jag motiverar köpen med att det var vintersaker som man behöver för att inte frysa ihjäl. Här är vad som fick följa med mig på vagnen hem:
Fodrade Dr Martens. Jag provade dem för flera veckor sedan fast i en annan färg för de fanns inte i svart i min storlek, men de var så fantastiska att jag inte kunde tänka mig att köpa några andra kängor. Och så idag ramlade jag in i en butik och snodde åt mig deras allra sista par. Hurra! (Och snälla mamma hade lovat att sponsra åtminstone halva paret, för annars hade de ju varit en ekonomisk omöjlighet.)
Förra årets vinterjackor är så attans slitna så jag köpte mig en röd liten sak på H&M också. Puff och duffelknappar är ju aldrig fel, plus att den hade en grön "recycled cotton"-ettikett.
Så nu vet du hur jag kommer se ut när jag springer runt i snöstormarna och slasket senare i år.
/Elin-Alice
Hej Miranda.
Igår gick jag på stan och spenderade en hel massa pengar som jag från början hade tänkt spara till hyran. Men jag motiverar köpen med att det var vintersaker som man behöver för att inte frysa ihjäl (och att snälla mamma hade lovat att sponsra åtminstone halva vinterkängoparet, för annars hade de varit en ekonomisk omöjlighet). Här är vad som fick följa med mig hem från Nordstan och dess omgivningar:
Fodrade Dr Martens. Jag provade dem för flera veckor sedan fast i en annan färg för de fanns inte i svart i min storlek, men de var så fantastiska att jag inte kunde tänka mig att köpa några andra kängor... Och så igår ramlade jag in i en butik och snodde åt mig deras allra sista par. Hurra!
Förra årets vinterjacka är så attans sliten så jag köpte mig en röd liten sak på H&M också. Puff och duffelknappar och luva är ju aldrig fel, plus att den hade en grön "recycled wool blend"-etikett.

Så nu vet du hur jag kommer se ut i snöstormarna och slasket senare i år. Jag är redo!

/Elin-Alice

Pan Am

Hej Miranda.
Om du missat att den nya serien Pan Am (du vet, den om de tjusiga flygvärdinnornas 1960-tal) går att se på TV3 Play, tänkte jag bara tipsa om det. Jag har ju inte sett mer än ett avsnitt än så jag vet inte alls om Pan Am är så där bra som Mad Men eller inte, men det är i alla fall retro och jag tror nog att det kan vara en trevlig tv-serie. I fall du äger en tv-apparat är det förresten söndagar 21.00 som gäller.
/Elin-Alice
Hej Miranda.
Om du missat att den nya serien Pan Am (du vet, den om de tjusiga flygvärdinnornas 1960-tal) går att se på TV3 Play, tänkte jag bara tipsa om det. Jag har ju inte sett mer än ett avsnitt än så jag vet inte alls om Pan Am är så där bra som Mad Men eller inte, men det är i alla fall retro och jag tror nog att det kan vara en trevlig tv-serie. Och i fall du äger en tv-apparat är det förresten söndagar 21.00 som gäller.


/Elin-Alice

Apatiska för nybörjare

Hej Miranda.
Förra veckan var jag på Folkteatern en kväll och såg Jonas Hassen Khemiris pjäs Apatiska för nybörjare. Inga recensioner mer än att den var helt fantastisk och att du måste se den! Antingen i Göteborg eller när den åker ut på turné i vinter/vår. Det var bara det.
/Elin-Alice
Hej Miranda.
Förra veckan var jag på Folkteatern en kväll och såg Jonas Hassen Khemiris pjäs Apatiska för nybörjare. Jag ska inte tråka ut dig med långa recensioner, utan bara säga att den var helt fantastisk och att du måste se den! Antingen i Göteborg eller när den åker ut på turné i vinter/vår. Det var bara det.
Foto: Patrik Gunnar Helin

/Elin-Alice

Minusgrader

Hej Miranda.
En fin sak med att det börjat bli kyligt är att man kan ta med sina färgglada sjalar och röda baskrar ut på äventyr. Så det var så här jag såg ut igår:
På bilden står jag förresten och spanar in utsikten från en av mina nya favoritplatser i Göteborg. Men jag ska visa dig det stället ordentligt någon dag när jag har en systemkamera.
/Elin-Alice
Hej Miranda.
Det är minusgrader på morgonen, men en fin sak med att det börjat bli kyligt är att man kan ta med sina färgglada sjalar och röda baskrar ut på äventyr. Så det var så här jag såg ut igår:
På bilden står jag förresten och spanar in utsikten från en av mina nya favoritplatser i Göteborg. Jag ska visa dig det stället ordentligt någon dag när jag har en systemkamera.

/Elin-Alice

Barnbokskonst

Hej Miranda.
Du vet, jag pluggar ju på Göteborgs universitet och eftersom Humanisten i princip är granne med konstmuseet passade en kurskompis och jag på att gå dit efter sista lektionen i tisdags. Vi hade nämligen sett en affisch på spårvagnen om att de hade Jan Lööf-utställning! Jag har inga foton från den fantastiska utställningsvärlden men här är några Jan Lööf-illustrationer:
Utställningen håller på ända till januari, så om du gillar barnbokskonst och har vägarna förbi Götaplatsen borde du verkligen kolla in den.
/Elin-Alice
Hej Miranda.
Jag pluggar ju på Göteborgs universitet och eftersom Humanisten i princip är granne med konstmuseet, passade en kurskompis och jag på att gå dit efter sista lektionen i tisdags. Vi hade nämligen sett reklam på spårvagnen om en Jan Lööf-utställning! (Jan Lööf som gjort Sagan om det röda äpplet, du vet?)
Utställningen håller på ända till januari, så om du gillar barnbokskonst och har vägarna förbi Götaplatsen rekommenderas verkligen ett besök i den underbara utställningsvärlden som de byggt upp.

/Elin-Alice

Twin Peaks och donuts

Hej Miranda.
Hej Miranda.
En vän och jag har en trevlig tradition: varje vecka ses vi hemma hos mig för att se några avsnitt av Twin Peaks. Den här kvällen utvecklade vi traditionen lite, med matchande fika. Nämligen donuts!
För om du har sett Twin Peaks vet du ju hur Lucy brukar duka upp donuts för Agent Cooper, Sheriff Truman, Hawk, Andy och andra som råkar befinna sig på tv-historiens finaste polisstation...


/Elin-Alice

Fönster åt gården

Hej Miranda.
Helgen spenderade jag hemma hos min storasyster men det finns i princip inget bildbevis för systemkameran har inte lagat sig själv så jag börjar inse att jag måste betala för reparation.
Men här är i alla fall en mobilbild, på utsikten från Åsas sovrumsfönster. Där nere på gården stod en trevlig cykel som jag lånat och i solskenet låg en katt som vill kela varje gång man är på väg ut, till loppisar och föreläsningar och snickersglass och sånt.
/Elin-Alice
Hej Miranda.
Helgen spenderade jag hemma hos min storasyster men det finns nästan inga bildbevis för systemkameran har inte lagat sig själv. Åh, det känns inte alls roligt att betala för en reparation!
Men här är i alla fall en mobilbild, på utsikten från Åsas sovrumsfönster. Där nere på gården stod en cykel som jag lånat (på vägen hem från den snälla cykelägarinnan fyllde vi cykelkorgarna med nyköpt frukt och kronärtskockor) och i solskenet låg en katt som ville kela varje gång man var på väg in eller ut. På väg ut till loppisar, föreläsningar och snickersglass i parken eller på väg in till tjusiga middagar, spännande planer och systerlighet. Lund var väldigt fint och nästa gång kan jag förhoppningsvis visa mer.

/Elin-Alice

RSS 2.0