Prag

Hej Miranda.
I dag fyller min lillebror 18 år och vet du vad min syster och jag gav honom i födelsedagspresent? En resa till Prag! I december åker vi (lillebror, storasyster, storasysters man och jag) dit och om du har varit där eller ändå känner till en massa finheter får du förstås gärna tipsa. Jag är så pepp!
/Elin-Alice
Hej Miranda.
I dag fyller min lillebror 18 år och vet du vad min syster och jag gav honom i födelsedagspresent? En resa till Prag! I december åker vi (vi likamed lillebror, storasyster, storasysters man och jag) dit och om du har varit där eller ändå känner till en massa finheter får du förstås gärna tipsa. Jag är så himla pepp!
Bildkälla.

/Elin-Alice

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Så kul! Vad fint med en syskonresa.

2011-10-21 @ 11:58:45
URL: http://kobranhuggertill.blogspot.com/
Postat av: Linnéa

måste vara fantastiskt att vara där i juletider! jag var ju där i somras, kanske får du något tips om du kikar på inläggen därifrån under "resor, äventyr & utflykter". vet inte om jag har så mycket tips utöver det. jo, alla vi blivit tipsade av sa att det var ovärt att gå in i slottet, att det räckte med att se utifrån. vi gick inte in, så jag kan inte svära på att det stämmer. kila in på mindre bakgator för att undvika turistkrimskrams och hitta till söta butiker. minns tyvärr inte namnet på någon specifik. om man vill shoppa kan det vara värt att gå till köpcentrat Palladium, det är helt vanligt och trist, men där finns i alla fall Topshop och Sephora. julmarknad är säkert magiskt i den staden!

2011-10-21 @ 13:04:10
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: Jeanette

♥ fint!

2011-10-21 @ 14:25:12
URL: http://interruptedfashion.blogg.se/
Postat av: josefin

jag var i prag när jag var ganska liten så jag minns inte så mycket men jag kommer ihåg att vi var inne i lite olika leksaksbutiker där det fanns mängder av fina marionett dockor. det kanske var för att jag var liten men jag minns att det var himla fint och så, så det kanske kan vara ett tips! hoppas ni får en bra resa!

2011-10-21 @ 17:37:02
URL: http://apelsinjos.blogspot.com
Postat av: Ida

Skriv minst 1 utmaning! :)

http://idahtt.blogg.se/2011/october/skriv-minst-1-utmaning.htmlJag skriver också om min LKG, läs och kommentera gärna!

http://idahtt.blogg.se/category/lkg.html

2011-10-21 @ 19:44:26
URL: http://idahtt.blogg.se/
Postat av: Frankie

Café Slavia är alltid trevligt att besöka, ligger i de historiska kvarteren. http://www.cafeslavia.cz/Gamla torget är oftast smockfullt med turister som varje timme väntar på att det gamla klocktornet ska slå. Man borde vara där och se när klockan slår, men har man sett det en gång så har man sett det alla gånger. Torget har även marknader, själv har jag aldrig varit där i jultid utan mest under påsken, som är jättemysiga.Andra trevliga saker att besöka är Karlsbron, Pragborgen (och se den berömda silvergraven) och de gamla judiska kvarteren. Att åka spårvagn är också mysigt vart man än åker. Man ska även inte undvika att svänga in på små gator för det är oftast där man hittar riktiga guldkorn, speciellt second hand-butiker. Jag kan rekommendera den som ligger på gatan Michalská, inte långt från gamla torget. Det brukar även vara marknad på gatan Rytirska, 2 minuters gångväg från tunnelbanestationen Mustek (och butiken New Yorker).Ett sista tips är att ta en promenad upp för gatan Vinohradská. Börja vid Vaclavplatsen (vid Nationalmuseet) och sluta vid den judiska kyrkogården. Det är långt, men en riktigt vacker promenad. När man även är vid museet kan man besöka ett litet diskret minnesmärke alldeles vid vägen framför byggnaden. Man lägger märke till det tack vare att någon alltid är där och fotar. Det är till minne av studenten Jan Palach som under protest mot den sovjetiska ockupationen tände eld på sig själv. Han har även fått ett torg uppkallat efter sig och blev som en symbol för protesterna mot ockupationen.

2011-10-23 @ 10:35:11
Postat av: jennifer

Åh, vad kul! Har hört av vänner att det är en toppenstad.(alltså, finaste kommentaren. tack! <3)

2011-10-23 @ 18:40:35
URL: http://jenniferstroud.blogg.se/
Postat av: ELINFELICIAS - en blogg om allt och ingenting

åh så roligt :D

2011-10-31 @ 16:13:49
URL: http://elinfelicias.blogg.se/
Postat av: Angeliqa

Oj vilken bra present!

2011-11-02 @ 20:45:54
URL: http://sopnedkast.blogspot.com
Postat av: Matilda

Vilken härlig blogg du har! Jag gillar verkligen upplägget :)

Prag låter som en fantastisk present, hoppas det blir en trevlig resa!

2011-11-02 @ 21:01:53
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: sofia

vilken jättefin blogg!angående prag: gå upp till borgen/slottet och sätt dig på muren och se ut över staden.

2011-11-07 @ 09:12:14
URL: http://lepetitchien.blogg.se/
Postat av: Kuriosakabinett

Åh jag var där förra sommaren. Men jag har ett råd ta er tid att bara vandra planlöst. Byggnaderna och dom smala gångarna är helt fantastiska. Men ni kommer inte vara ensamma. Prag är tyvärr den stad jag har varit i med flest turister någonsin.

2011-11-09 @ 20:07:15
URL: http://kuriosakabinett.blogg.se/
Postat av: Elin-Alice

Söta ni, vilka många fina tips! Tacktacktack!

2011-11-10 @ 21:21:10
URL: http://medmiranda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0