Tio år

Hej Miranda.
Idag är det tio år sedan journalisten Dawit Isaak fängslades i Eritrea. Tio år. Tio år utan rättegång, tio år under antagligen ganska omänskliga förhållanden, tio år utan att den svenska diplomatin hjälpt honom nämnvärt, tio år utan demokrati, tio år och man vet inte ens om han fortfarande lever.
Hur som helst har jag på mig min Free Dawit-tröja idag, tillsammans med en rödblårutig kjol.
Hej Miranda.
Idag är det tio år sedan journalisten Dawit Isaak fängslades i Eritrea. Tio år. Tio år utan rättegång, tio år under omänskliga förhållanden, tio år utan att den svenska diplomatin hjälpt honom nämnvärt, tio år utan demokrati, tio år och man vet inte ens om han fortfarande lever. Tio år är en hemskt lång tid i vanliga liv och tänk då att sitta inlåst alla de dagarna, bara för att ha publicerat en tidning. Nej, det känns inte så bra.
Hur som helst, idag har jag på mig min Free Dawit-tröja och en rutig kjol som matchar lite grand.


/Elin-Alice

Kommentarer
Postat av: Pella

Fint att höra att det finns fler där ute som bryr sig och inte kan låta bli att bli ledsna. Denna tioårsdag, ett halvårsstraff för en 19-årig pojke som våldtog en 15-årig flicka om sedan begick självmord och en dödstraffdom på svenska Kim i Thailand för narkotikainnehav... jag vet inte var jag är ledsnast. Ibland blir man arg på världen. Kram till dig för att du orkar bry dig!

2011-09-24 @ 23:46:11
URL: http://pellasparlor.blogspot.com
Postat av: Karoline

å så fint!

och tack så mycket :)

2011-09-26 @ 22:10:35
URL: http://ikarolineshuvud.blogg.se/
Postat av: Amanda Jonsson

asfint!

2011-10-01 @ 18:46:29
URL: http://ajonssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0