Italien: del 3: Riardo

Hej Miranda.
När klockan närmade sig fyra på lördagseftermiddag åkte vi till San Paolos metrostation för det är alldeles i närheten av den som min kusin och hennes pojkvän bor.
Men vi stannade inte där så många minuter utan hoppade in i Lucas bil för att fara ungefär två timmar söderut - till Riardo, den lilla byn där Luca är uppväxt. På söndagen skulle vi nämligen till Pompeji alla fyra, och då passade det ju helt perfekt att bo hos Lucas föräldrar en natt för att inte behöva åka så långt på morgonen. Och att hälsa på i Riardo var bland det finaste på hela resan!
Persikoträden blommade (de är rosa!) och bergen var fantastiska, enorma alldeles bredvid vägen och blådimmiga i fjärran. När vi kom fram fick vi träffa Lucas familj, hundar och papegojor. Mamman, pappan och en kusins flickvän som var där pratade inte engelska alls (och egentligen inte italienska utan napolitanska) men var hur söta som helst och det gick alldeles utmärkt ändå, med översättningar och spanskablandningar och våra små italienskakunskaper. Jag tog tråkigt nog inga bilder på lördagen, då vi hängde i köket hela kvällen. Vi åt kiwi från trädgården, mozzarella som vi köpt i grannbyn på vägen dit och så blev bjudna på mammans egna limoncello med mandarinsmak.
På söndagsmorgonen gick vi upp tidigt men innan vi åkte fick vi en rundtur i trädgården. De hade sköldpaddor och sköldpaddsbebisar! Det är min systers favoritdjur så hon var så himla glad.
Den här bilden på Lucas mamma och den lilla hunden Toto är nog den finaste från hela resan.
Sen satte vi oss till slut i bilen och körde den knappa timmen till Pompeji. Här syns självaste Vesuvius...
/Elin-Alice
Hej Miranda.
När klockan närmade sig fyra på lördagseftermiddag åkte vi till San Paolos metrostation för det är alldeles i närheten av den som min kusin och hennes pojkvän bor.
Men vi stannade inte där så länge utan hoppade in i Lucas bil för att fara ungefär två timmar söderut - till Riardo, den lilla byn där han är uppväxt. På söndagen skulle vi nämligen till Pompeji alla fyra, och då passade det ju helt perfekt att bo hos hans föräldrar en natt för att inte behöva åka så långt på morgonen. Och att hälsa på i Riardo blev bland det finaste på hela resan!
Bilturen dit var himla fin för persikoträden blommade (de är rosa!) och bergen var fantastiska, enorma alldeles bredvid vägen och blådimmiga i fjärran. När vi kom fram fick vi träffa Lucas familj, hundar och papegojor. Mamman, pappan och en kusins flickvän som var där pratade inte engelska alls (och egentligen inte italienska utan napolitanska) men var hur söta som helst och det gick alldeles utmärkt ändå, med översättningar och spanskablandningar och våra små italienskakunskaper. Jag tog tråkigt nog inga bilder på lördagen, då vi hängde i köket hela kvällen. Vi åt kiwi från trädgården, mozzarella som vi köpt i grannbyn på vägen dit och så blev vi bjudna på mammans egna limoncello med mandarinsmak.
På söndagsmorgonen gick vi upp ganska tidigt men innan vi åkte fick vi en rundtur i trädgården. De hade sköldpaddor och sköldpaddsbebisar! Det är min systers favoritdjur så hon var så här glad:
Lucas mamma och den lilla hunden Toto (som var supersöt och påminde en hel del om Dorothys hund).
Sen satte vi oss till slut i bilen och körde den knappa timmen till Pompeji. Här syns självaste Vesuvius...
/Elin-Alice

Kommentarer
Postat av: aliciasivert

Alltså sköldpaddsbebisen! Helt otroligt vad söt. Man tror inte att de är på riktigt.Och de rosa träden. Ser helt fotomanipulerat ut. Typ som en gammal Blurvideo som man bara vill sugas in och försvinna i.

2012-04-05 @ 17:05:28
URL: http://aliciasivert.blogspot.com
Postat av: Fellen

Ååh sköldpaddsbebis!

2012-04-05 @ 18:54:36
URL: http://fellen.devote.se
Postat av: alexandra

Super fin blogg! Följa varandra på bloglovin?(Ber om ursäkt ifall du inte gillar sånna här kommentarer!)

2012-04-08 @ 16:30:36
URL: http://thisisalexandras.blogg.se/
Postat av: marie

Alltså åh vilken fin resa ni verkar ha haft!

2012-04-08 @ 17:41:56
URL: http://bapaba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0