Italien: del två: Rom i dagsljus

Hej Miranda.
Fredagen och början av lördagen ägnades åt att kika på konst och arkitektur och sånt. Rom är ju som bekant full av fantastiska saker i sten och fint måleri. Vi börjar med tusen bilder från Peterskyrkan.
Lite utanför, och sedan inuti.
Jag blev särskilt förälskad i alla mosaikerna.
Sen traskade vi ut och gick till en annan ingång för att springa uppför trapporna till kupolen, för vi hade fått ett tips om att utsikten skulle vara Roms bästa. Det var dock ganska klaustrofobiskt att ta sig upp i de trånga trapporna med alla svettiga människor så det är tyvärr inget jag rekommenderar vidare.
Men det var ju mäktigt både inuti kupolen där man genom gallret kunde kika ner på myrmänniskorna och det vackra marmorgolvet, och på utsidan där man såg Peterplatsen och alla husen och horisonten.
Sen var det helt klart dags för fruktsallad på marknaden på Campo dei Fiori.

När vi skulle promenera till Pantheon (och lite annat som jag inte har några spännande bilder ifrån) gick vi förbi en kyrka med namnet Sant'Ignazio. Det kände jag igen från tentapluggandet så vi gick in. Jag snurrade runt för att inspektera alla väggar för att försöka minnas vad det var för målning jag läst om, men kände verkligen inte igen någonting... Förrän jag tittade upp i taket! Det är ganska häftigt med djupet och att man inte riktigt ser vad som är på riktigt och vad som bara illusionistiskt måleri.

Den sista saken vi märkt ut på kartan för fredagsturistandet var Villa Borghese, som blev ett av mina favoritställen. En jättestor park som var somrig och picknickig, och så finns det ett gäng intressanta byggnader (t.ex. ett naturhistoriskt museum som vi tyvärr inte hann/orkade med). Galleria Borghese var verkligen helt fantastiskt med flera våningar av bland annat statyer (favoriten är Apollo och Daphne av Bernini) men jag kunde inte ta med kameran in så jag har bara några bilder från parken utanför museet.
Sen kommer några bilder från lördagen när vi spanade in lite ruiner samt Colosseum i dagsljus. Vid Colosseum nöjde vi oss med utsidan, för vi hade hört att det inte var så himla spännande bortom kön. Och förresten ville vi inte trötta ut våra ögon med ruiner för vi visste att vi skulle få se fler följande dag...
Vi såg såklart lite mer de här dagarna men framförallt gick vi runt i solen och åt glass och pizza, och pasta carbonara och panini och sånt där som är trevligt för turister som är lite trötta i fötterna.
Den här sista bilden tog jag mest för att visa att det faktiskt finns byggnader byggda efter år 1800 också.

/Elin-Alice

Kommentarer
Postat av: Jeanette

MYS! :D

Farbrorn och damen vid bänken med alla fåglar ♥

2012-04-03 @ 11:04:16
URL: http://interruptedfashion.blogg.se/
Postat av: Lisa

Mums vad bären ser goa ut!

2012-04-03 @ 18:34:16
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: novemberdreams

Älskar bilden i fågelperspektiv på "myrmänniskorna" !

2012-04-03 @ 21:29:49
URL: http://novemberdreams.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0