I bokhyllan

Hej Miranda.
Efter inlägget om min nya bokhylla kommer nu några boktips! Tänkte att det kunde få bli ett återkommande moment i bloggen, dock inte månadsvis utan i takt med hur jag läser (för det är så olika; vissa perioder sträckläser jag tusen sidor medan jag andra månader knappt öppnar en bok). Jag börjar med tre i taget, så här är helt enkelt de jag läst senast:
Mrs Dalloway av Virginia Woolf
Dagen innan jag skulle till Paris i slutet av november gick jag in på stadsbiblioteket på jakt efter pocketböcker (eftersom jag bara skulle ha handbagage och inte ville släpa på något tungt) och kom ut med bland annat den här. Läste några kapitel på flygplatsen men sen kom annat emellan så jag läste inte ut boken förrän i januari. Jag hade en Virginia Woolf-period för några år sedan men läste då aldrig just Mrs Dalloway, och jag var kanske inte lika imponerad nu som då men helt klart läsvärt. Jag läste den på svenska och kanske att översättaren hade något med den negativa upplevelsen att göra, störde mig liksom på en hel del. Hur som helst, om du aldrig läst Woolf förut rekommenderar jag not Mot fyren i stället. Älskade den!
To kill a mockingbird av Harper Lee
1930-tal i den amerikanska södern, två barn, sommarlov, småstadsliv och en svart mans rättegång. Låter rätt intressant va? Läs den! Den var kanske lite seg i början men sedan blev den det bästa jag läst på länge.
Los girasoles ciegos av Alberto Méndez
Det här boken hör egentligen hemma på litteraturlistan för spanskakursen men eftersom den är skönlitterär får den vara med ändå. Kanske inget jag rekommenderar att läsa på svenska för det som gjorde boken bra var diskussionerna och att få läsa vissa delar flera gånger i jakt på tjusiga formuleringar, exempel för språkanalys, argument och annat för att i tentan kunna filosofera om spanska inbördeskriget.
Vilken är den senaste boken du läst ut?
/Elin-Alice
Hej Miranda.
Efter inlägget om min nya bokhylla kommer nu några boktips! Tänkte att det kunde få bli ett återkommande inslag i bloggen, dock inte månadsvis utan i takt med hur jag läser (för det är så olika; vissa perioder sträckläser jag tusentals sidor medan jag andra månader knappt öppnar en bok). Jag börjar med tre i taget, så här är helt enkelt de jag läst senast:

Los girasoles ciegos av Alberto Méndez
Det här boken hör egentligen hemma på litteraturlistan för spanskakursen men eftersom den är skönlitterär får den vara med ändå. Kanske inget jag rekommenderar att läsa själv på svenska för det som gjorde boken bra var diskussionerna och att få läsa vissa delar flera gånger i jakt på tjusiga formuleringar, språkanalysexempel, argument och annat för att i tentan kunna filosofera om spanska inbördeskriget. 

Mrs Dalloway av Virginia Woolf
Jag hade en Woolf-period för några år sedan men av någon anledning läste jag aldrig Mrs Dalloway, så när jag i jakt på pocket-böcker inför en flygresa (med bara handbagage) hittade den på biblioteket så lånade jag den såklart. Dock blev jag inte lika imponerad som jag skulle ha blivit för några år sedan - kanske att det var översättarens fel (jag läste den på svenska och störde mig på en del saker) eller kanske att jag bara var på fel humör. Läsvärd var den ändå, fast om du aldrig läst någonting av Virginia Woolf rekommenderar jag nog Mot fyren i stället. Älskade den!
To kill a mockingbird av Harper Lee
1930-tal i Alabama, två barn, sommarlov, småstadsliv och en svart mans rättegång. Låter rätt intressant va? Läs den! Den var lite långsam i början men sedan blev den det bästa jag läst på länge.

Vilken är den senaste boken du läst ut?

/Elin-Alice


PS. To kill a mockingbird heter på svenska Dödssynden.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag håller på att läsa Jane Eyre, har du läst den? Den är väldigt bra, så gör det!

2012-02-04 @ 11:38:11
URL: http://abstraktioner.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag ska läsa To kill a movkingbird i engelskan nu, än så länge har jag inte ens kommit tio sidor.

Jag håller på att läsa Allt för min syster, för tillfället och den är faktiskt riktigt bra.

2012-02-04 @ 11:48:39
URL: http://barahimlenserpa.blogg.se/
Postat av: Hanna

Det är så mycket i skolan och på fritiden måste jag ligga på golvet och rita och sitta vid skrivbordet och sy och se på serier för att hålla tankar på skolan så långt borta som möjligt när jag väl kan, så därför blir det inte så mycket läsning. Men just nu lägger The picture of Dorian Gray och Det andra könet på mitt naddtygsbord och väntar på att bli färdiglästa.

2012-02-04 @ 11:55:04
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: Isabelle

Kul med boktips! To kill a mockingbird lät hemskt spännande. Mrs dalloway är nog det enda jag läst av Wolf och allt jag minns är att hennes språk är väldigt vackert.Min senast lästa bok är Var är Jane Eyre av Jasper Fforde, en rätt knäpp och rolig bok som utspelar sig i ett England där man klonar utdöda djur, kan göra tidsresor och ALLA är intresserade av litteratur på liv och död. Jane Eyre kidnappas från sin bok och det blir upp till agenten Torsdag Nesta att leta rätt på henne.

2012-02-04 @ 17:40:09
URL: http://andstartagain.blogspot.com
Postat av: Kajsa

To kill a mockingbird är så himla bra!

2012-02-06 @ 09:57:47
URL: http://kobranhuggertill.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0