Mademoiselle Oiseau

Hej Miranda.
Den här helgen är jag i Skövde, fast igår åkte min moster och jag på utflykt till Lidköping. Det var nämligen nästsista veckan med Lovisa Burfitt-utställningen på Rörstrandsmuseet och det tänkte vi kunde vara fint att se. I entrén till Rörstrandslokalerna hängde en massa fantastiska glassaker som vi åh:ade över först när vi steg in:
Jag har varit på Rörstrands outlet i Lidköping ett par gånger förut, men aldrig gått in på museet så vi började kika på den fasta utställningen - med alla tjusiga tallrikar som Rörstrand tillverkat de senaste tvåhundra åren.
Och mer keramik och en hel del spännande prylar som hört till Rörstrands Lidköpingsfabrik.
Men sen kikade vi på den underbara lilla delen som byggts upp till samarbetet med modedesignern och illustratören Lovisa Burfitt. Porslinet är hur fint som helst och utställningen var som hemmet för Burfitts fantastifigur Mademoiselle Oiseau, som är "en Paris-dam som lever i sin våning, omgiven av drömmar, katter, fåglar och bric-a-brac. Hon är en vänlig men udda själ i sin egen lilla värld" och "Hon har fåglar som flyger löst i lägenheten och hennes katter får hämta bakverken på bageriet".
Utställningens sista dag är 26 februari så om du bor i närheten av Lidköping tycker jag att du ska åka dit!
/Elin-Alice
Hej Miranda.
Den här helgen är jag tillbaka i Skövde, fast igår åkte jag på utflykt till Lidköping. Det var nämligen nästsista veckan med Lovisa Burfitt-utställningen på Rörstrandsmuseet och det tänkte vi kunde vara fint att se. I entrén till Rörstrandslokalerna hängde en massa fantastiska glasgrejer:
Jag har varit på Rörstrands outlet i Lidköping ett par gånger innan, men aldrig gått in på museet så vi började kika på den fasta utställningen - med alla tjusiga tallrikar som Rörstrand tillverkat de senaste tvåhundraåttio åren. Vi gick runt och pekade och åh:ade och ville kolla upp namnen på allting.
Och det fanns mer keramik och spännande prylar som hört till Rörstrands Lidköpingsfabrik.
Men sen kikade vi på den underbara lilla delen som byggts upp till samarbetet med modedesignern och illustratören Lovisa Burfitt. Servisen är hur fin som helst och utställningen var som hemmet för Burfitts fantastifigur Mademoiselle Oiseau (=Fröken Fågel), som är "en Paris-dam som lever i sin våning, omgiven av drömmar, katter, fåglar och bric-a-brac. Hon är en vänlig men udda själ i sin egen lilla värld" och "Hon har fåglar som flyger löst i lägenheten och hennes katter får hämta bakverken på bageriet".
Utställningens sista dag är 26 februari så om du bor i närheten av Lidköping tycker jag att du ska åka dit!

/Elin-Alice

Kommentarer
Postat av: marie

Åh, finns det inga biljetter kvar? Till Magnetic Fields, alltså.Och sicken mysig helg du verkar ha haft!

2012-02-19 @ 19:04:11
URL: http://bapaba.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Så galet vackert. Jag tappade nästan andan när jag såg de första bilderna.

2012-02-24 @ 10:17:10
URL: http://interruptedfashion.blogg.se/
Postat av: kristina

oj så inspirerade. blir typ ivrig!och tack så enormt!:)

2012-03-04 @ 14:38:41
URL: http://melodyofyou.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0