Malmö stadsteater

Malmö stadsteater
Hej Miranda.
I söndags åkte jag till Malmö där min syster mötte mig på stationen. Vi skulle nämligen promenera bort till stadsteatern för att se Momo eller kampen om tiden, som ju bygger på en av våra favoritböcker av Michael Ende. Några steg innan själva teatern får vi syn på ett sött fönster och en dörr med texten "Teatermuseum". Vi hade gott om tid och inträdet var bara en guldpeng så vi gick förstås in!
Vi såg såväl ett sminkbord från 40-talet som paljettriga dräkter men framförallt fantastiska miniatyrer som en före detta scenmästare vid teatern hade byggt. Här är den Stadsteater som invigdes 1944 (men som nu är Malmö Opera)
Och här är Hippodromen. Det är är där dagens Stadsteater håller till, fast väldigt ombyggt förstås.
Dessutom fanns ett cirkusrum!
Sedan tackade vi de söta museimänniskorna (de var en ideel förening) för titten och gick över gatan till teatern. Föreställningen var himla fin, och scenografin och särskilt belysningen var nog det bästa jag sett i teaterväg någonsin! Ni måste verkligen se den om ni hinner.
/Elin-Alice
Hej Miranda.
I söndags åkte jag till Malmö där min syster mötte mig på stationen. Vi skulle nämligen promenera bort till stadsteatern för att se Momo och kampen om tiden, efter en av våra favoritböcker av Michael Ende. Några steg innan själva teatern fick vi syn på ett sött fönster och en dörr med texten "Teatermuseum". Vi hade gott om tid innan föreställningen och inträdet var bara en guldpeng så vi gick förstås in!
Vi såg såväl ett sminkbord från 40-talet som paljettriga dräkter men allra finast var de fantastiska miniatyrerna som en före detta scenmästare vid teatern hade byggt. Här är den teater som invigdes 1944.
Och här är Hippodromen. Det är är där dagens Stadsteater håller till, fast väldigt ombyggt förstås.
Dessutom fanns ett cirkusrum:
Sedan tackade vi de söta museimänniskorna (som var en ideel förening) för titten och gick över gatan till teatern. Momo och kampen om tiden var himla söt och om ni hinner borde ni verkligen gå dit, framförallt för scenografin och ljusdesignen som var bland det finaste jag sett i teaterväg någonsin!

/Elin-Alice

Kommentarer
Postat av: Linnéa

vad roligt att ni också såg den! älskade stjärnhimlen, snön på slutet och tanterna bland blommorna! borde kila inom det där lilla museet en dag.

2012-01-26 @ 21:18:34
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: Yasmina

Söta små miniatyrer :). Har du flyttat till Lund eller Malmö?

2012-01-27 @ 08:08:13
URL: http://femtimmarkarlek.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0