Kristalova och konstmuseet

Hej Miranda.
Ett litet tips till er som bor i Göteborg och inte varit förbi konstmuseet på ett tag: ni får inte missa Klara Kristalova! Jag hade ingen koll på henne alls innan men hade gillat annonsbilden och när jag väl gick dit i lördags så föll jag pladask! Har inte hittat några bra bilder av de bästa verken från utställningen så ni får helt enkelt pallra er dit själva innan 3 februari. (Men lite mer info finns här.)
Klara Kristlova, När förnuftet sover (Efter Goya), 2012. Foto: Carl Henrik Tillberg
 
Och stanna till vid barnboksbildsuställningen "A, B, Se!" på vägen dit: hur fin som helst! (t.o.m. 4 nov)
Svein Nyhus, illustration ur "Snäll" (med text av Gro Dahle), 2012.
 
/Elin-Alice
 

Ruben och hundvalparna

Hej Miranda.
Blev på akut pysselhumör häromkvällen så i stället för att läsa Camillo Sitte inför ett seminarium gjorde jag kollage till framsidan av ett anteckningsblock. Skriver i det i skolan och den här delkursen handlar om arkitektur så först letade jag bara efter bilder på hus, men det hela urartade och blev till något slags göteborgsskildring...
Om vi tittar lite närmare och börjar dissekera:
Ett nyfunkishus, övre våningarna av ett igenbommat landshövdingehus, ett kyrkfönster, en påstanpapperskorg, två små porträtt ur dödsannonser, en hund, tre hundar till (hade satt dit en annan bild innan men när jag försökte dra bort den revs himlen sönder så behövde helt enkelt täcka med någonting gulligt), och bakgrunden är en natthimmel från ett flyktingläger har jag för mig.
En göteborgsgata med två lila köttkor, en västtrafiklogga, en Ruben Östlund och en liten Leif Pagrotsky.

För bildkällor: bläddra igenom några av förra veckans nummer av Göteborgs-Posten!


/Elin-Alice

Svartvit sommar

Hej Miranda.
Jag hämtade ut andra analoga rullen för ett tag sedan och upptäckte att det fanns fler saker som gamla kameror kan hitta på utan ens vetskap! Några bilder blev alldeles vanliga medan andra blev dubbelexponerade på grund av lite krångel med kameran, men inte mig emot!

Men först finaste händelsen som fastnade i somras: En eftermiddag tog jag 11:an från jobbet och mötte upp min syster på Saltholmen så att vi kunde göra en utflykt till någon av öarna. Hamnade på Styrsö och promenerade över hela ön till en trevlig brygga och lite klippor på andra sidan. Plötsligt ser vi något slags djur susa förbi oss och försvinna in under en liten upp- och nedpåvänd båt och vi förstod verkligen inte vad det var så vi böjer oss ner och kikar: där under sitter inte bara en utan två supersöta, långhåriga, vita kaniner! Hade vi krupit in under någon av båtarna hade vi säkert hamnat i Underlandet!

En helg var jag i Skövde och drog med min bror på en liten promenad till vår gamla låg- och mellanstadieskola. Den revs förra hösten och det har känts jättekonstigt varje gång jag varit hemma och åkt förbi den, så nu ville jag utforska den övervuxna skolgården. Märklig känsla när man försöker minnas var ingången till femteklassarnas kapprum var och hur svårt det var att ta sig upp på den stora stenen (även om man hade platåskor). 

Tillbaka i Göteborg. I somras bodde jag ungefär i Kålltorp och gick genom en liten skogsdunge och förbi någon annans skolgård när jag skulle till spårvagnshållplatsen varje morgon.

Men i augusti flyttade jag till Hisingen, utsikterna är från mitt fönster och från berget jag bor vid.

Hängde ganska mycket med familjen i sommarstugan också. Promenerade i skogarna och över fälten, plockade en miljon kantareller, provade hängmattan som Åsa hade hängt upp i takbjälkarna på vinden. 

Bara en konstig kombination: skogspromenad + Marit Bergman på Kungstorget.

Åkte till en annan del av västgötaslätten och hälsade på människor med höns och tuppar i trädgården.

Visade en vän som skulle börja plugga i september vilken väg man går till Humanisten, så satt vi en stund på gräsmattan i närheten av lekparken vid Näckrosdammen.

Ett födelsedagskalas där jordgubbsvinet på sista bilden blandas med inredningen i en kyrka som mamma jobbade i (det händer ungefär en gång vart femte år att jag följer med och lyssnar när mamma spelar, så jag behövde mutas och sen satt jag mest och tittade upp i det fina taket i stället).

Och sista bilden är från en frukost på en bäddsoffa. Egentligen hade jag trott att jag skulle ha kunnat visa mer saker från sommaren, men en och annan bild försvann visst... Tycker dock fortfarande att analoga kameran är mycket trevligare än den digitala, så bloggen får nog fortsätta agera fotoalbum ett tag till!


/Elin-Alice


RSS 2.0