Storstädning av garderoben

Hej Miranda.
För ett tag sedan började jag städa i min klädkammare. Det var så längesedan jag gjorde det senast så jag fick börja med att slänga ut precis allting som låg utspritt på golvet och i byrålådorna, och det blev verkligen ingen vacker syn när det låg på vardagsrumgolvet mellan klädkammaren och mitt rum...
Hej Miranda.
För ett tag sedan började jag städa i min klädkammare. Det var så längesedan jag gjorde det senast så jag fick börja med att slänga ut precis allting som låg utspritt på golvet och i byrålådorna, och det blev verkligen ingen vacker syn när det låg på vardagsrumgolvet mellan klädkammaren och mitt rum...
Jag skäms när jag ser hur mycket kläder jag äger, med tanke på hur liten andel av den där högen som jag faktiskt använder. Och att det hänger kvar minst lika mycket på galgarna inne i klädkammaren och i den lilla garderoben i mitt rum. Varför har jag skaffat mig så mycket saker? Jag förstår det inte!
Men när jag förfärats en stund fick jag ju fortsätta städa, för man kunde knappt ta sig fram i hallen. Du vet ju hur det brukar se ut när jag tar kort på kläderna jag har på mig - så såg det inte ut nu...
Så jag sorterade in sakerna i högar för "tvätt", "tillbaka till garderoben", "skor&accessoarer", "tradera eller erikshjälpen", "släng" och "används väldigt sällan". Och så en hög till, "osäker", som jag fortfarande inte gjort någonting åt för det får bli ett annat projekt att prova alla plaggen för att se vad som ska sparas, vad som ska sys om och vad som ska ges bort. Om jag hittar någonting fint i den högen så kan jag visa dig då.
Är det lika stort kaos i din garderob, Miranda?

/elin-alice

Kalasdag

Hej Miranda.
Min klass har kommit på hur trevligt det är att fira födelsedagar i skolan och eftersom Mina fyllde år igår när vi var lediga, så tog vi med kakor att äta efter lunchen. Linnéa och jag smög ut ur klassrummet fem i tolv för att duka upp med ballonger, serpentiner och färgglada sugrör vid ett bord i stora matsalen.
Hej Miranda.
Min klass har kommit på hur trevligt det är att fira födelsedagar i skolan och eftersom Mina fyllde år igår när vi var lediga, så tog vi med kakor att äta efter lunchen idag. Linnéa och jag smög ut ur klassrummet fem i tolv för att duka upp med ballonger, serpentiner och färgglada sugrör vid ett bord i stora matsalen.
Både gymnasieeleverna, den söta städerskan som kom fram och sa grattis, vår favoritcafeteriatant som erbjöd oss en tårtspade och Mina blev nog lite förvånade men glada åt vårt lilla upptåg. Vi hade det fint och dessutom åt vi jordnötskakor och en superdupergod tårta med frysta hallon på. Nom-nom!

/elin-alice

Prima ballerina

Hej Miranda.
Jag fick en så söt liten måndagspresent av min moster igår. Två par fina ballerina-örhängen!
Hej Miranda.
Jag fick en så söt liten måndagspresent av min moster igår. Två par fina ballerina-örhängen!
(Ser du den lilla rosetten på skon? Så sött!)

/elin-alice

Vi nådde själva hjärtat och det slog med dubbla slag

LYSSNAR DU PÅ MUSIK PÅ FRÄMMANDE SPRÅK?
Javisst. Men räknas det förresten som främmande språk om man förstår det mesta av texten? Jag har flera favoritlåtar med text på exempelvis spanska och franska.
DITT FAVORITSOUNDTRACK (FILM)?
Yann Tiersen Amélie, så klart.
SÄTT PÅ EN LÅT SOM AVSLUTAR DEN HÄR LISTAN FINT.
Konfettiregn!
Hej Miranda.
Jag tycker om listor och den här såg jag senast hos Hanna.
(Fast jag har möblerat om i den och bytt ut en och annan fråga.)

VAD LYSSNAR DU MEST PÅ FÖR TILLFÄLLET?
Eldkvarn.
FAVORITBAND/ARTIST, OF ALL TIME?
Håkan Hellström.
BÄSTA ALBUM?
Peggy Lejonhjärtas Viskningar&Rop.
BÄSTA MANLIGA RÖST?
Bruce Springsteen.
BÄSTA KVINNLIGA RÖST?
Dolly Parton, Helen Sjöholm eller Regina Spektor. Kan inte riktigt välja.
VAD TYCKER DU OM KLASSISK MUSIK?
Äsch, klassisk musik kan ju låta lite olika så det finns förstås sådant som jag tycker mindre om men i allmänhet finns mycket som jag tycker är fint och fantastiskt. Fast jag är inte så bra på genrebeteckningar inom det klassiska, så jag vet inte exakt vad det är jag gillar.
VAD TYCKER DU OM COUNTRYMUSIK?
Nästan samma svar som ovan, fast det finns nog fler countryartister jag ogillar än sådana jag gillar. Och så är jag kanske mer skeptisk till själva genren och branschen; jag gillar visserligen musik som är folklig men inte när den blir populistisk och dras med vissa osympatiska amerikanska värderingar.
BAND / ARTIST DU NYLIGEN UPPTÄCKT?
Elvis Presley. Haha, jag kände förstås till Elvis innan, men det är först nu som jag upptäckt att jag gillar några av låtarna han spelade in. Dessutom insåg jag nyss att en klasskompis jag hade på låg-  och mellanstadiet var väldigt lik Elvis Presley, något som jag aldrig tänkt på förut.
VILKEN ÄR VÄRLDENS MEST STÖRIGA LÅT?
Ingen specifik låt, men det är obehagligt varje gång Carola Häggkvist öppnar munnen.
VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU HÅNGLAR?
Nä, någon särskild låtlista för sådana tillfällen har jag inte. Den beror ju på när och med vem man hånglar.
VAD LYSSNAR DU PÅ INNAN DU GÅR PÅ FEST?
Motown-musik passar bra för vissa kvällar.
BÄSTA LIVE-ARTIST?
Håkan Hellström, Ola Salo och Thomas Öberg får dela på den titeln.
FINASTE KONSERTMINNET?
När Åsa och jag åkte hem från en underbar The Ark-spelning på Läckö slott. Vägen därifrån är slingrig och alla bilar med fin publik rullade långsamt och med ett jämnt mellanrum så att bilarna bildade ett vackert pärlband av baklyktor när vi körde hemåt, och lyssnade på världens bästa band i bilstereon.
SENASTE KONSERTEN?
Jag springer på konserter på tok för sällan nu för tiden, så den senaste var nog när jag var på Close to Home där jag såg bl.a. bob hund, Timo Räisänen och Anna von Hausswolff.
HAR DU NÅGONSIN DEJTAT EN MUSIKER?
Jo, jag dras nog lite till killar med musik. Men allra mest minns jag en gitarrpojke som jag var så väldigt olyckligt kär i på högstadiet/gymnasiet, fast han tyckte att jag var jobbig så det var inget dejtande där.
VILKEN KÄND MUSIKER SKULLE DU GIFTA DIG MED OM DU FICK CHANSEN?
Jag gillar killar som spelar munspel, så en ung Bob Dylan vore inte helt fel.
LYSSNAR DU PÅ MUSIK PÅ FRÄMMANDE SPRÅK?
Javisst. Men räknas det förresten som främmande språk om man förstår det mesta av texten? Jag har flera favoritlåtar med text på exempelvis spanska och franska.
DITT FAVORITSOUNDTRACK (FILM)?
Yann Tiersens Amélie, så klart.
SÄTT PÅ EN LÅT SOM AVSLUTAR DEN HÄR LISTAN FINT.
Konfettiregn!

OCH MIRANDA, VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?

/elin-alice

Teatersaker

Hej Miranda.
Nu är praktikveckan på stadsteatern slut och fet finns så mycket som jag önskar att du skulle få se, men jag tog tyvärr inte fram kameran så ofta som jag önskar att jag hade gjort. Saker som jag tror att du skulle ha tyckt om:  rekvisitaförrådet med exempelvis en hel hyllrad av gamla skrivmaskiner, skoförrådet med pumps i alla möjliga färger, kostymförrådet som kändes som ett vintagefantasternas Mecka, askar med söta broscher i,  lådor med spetsar&band, modetidningar från femtitalet, maskinutrymmet under scenen som ser nästan likadant ut som när det byggdes 1934, glittriga huvudbonader med renhorn och alla koppar gratis te jag druckit.
Hej Miranda.
Nu är praktikveckan på Göteborgs stadsteater slut och det finns så mycket som jag önskar att du skulle få se, men jag tog tyvärr inte fram kameran så ofta som jag önskar att jag hade gjort. Saker som jag tror att du skulle ha tyckt om: rekvisitaförrådet med exempelvis en hel hylla gamla skrivmaskiner, skoförrådet med pumps i alla möjliga färger, kostymförrådet där det känns som att man går och rotar i en vintagefantasts fantasier, askar med söta broscher i, lådor med spetsar&band&ankarknappar, modetidningar från femtitalet, maskinutrymmet under scenen som ser nästan likadant ut som när det byggdes 1934, glittriga huvudbonader med renhorn, och alla koppar gratis te jag druckit.
Andra saker jag gjort som varit roliga: lagt fram Peer Gynt-kläder bakom scenen, möblerat om i Sven Wollters loge (då tänkte jag på min mamma, som är väldigt förtjust i herr Wollter), hälsat på skådespelarna, varit på en öppen repetition, promenerat nerför avenyn i kvällssnön, strukit linnekostymer med skelettryck, pratat om peruker, ritat mönster och ätit premiärprinsesstårta. Och haft allmänt trevligt, för alla människor på Stadsteatern var så himla snälla och söta. Saknar det lite grand.

/elin-alice

I en blå byrålåda på Stadsteatern

Hej Miranda.
Den här veckan har jag faktiskt en lite tjusig anledning till att inte blogga ordentligt: jag hänger på stadsteatern hela dagarna. En veckas praktik hos söta människor i kostymateljén och eftersom jag envisas med att pendla till Göteborg så har jag inte riktigt energi till att hitta på saker att skriva om. Men jag tänkte att jag kunde ge dig ett litet smakprov på känslan av att vara i syateljén på en teater...
Hej Miranda.
Den här veckan har jag faktiskt en lite tjusig anledning till att inte blogga ordentligt: jag hänger på Göteborgs stadsteater hela dagarna. En veckas praktik hos söta människor i kostymateljén och eftersom jag envisas med att pendla flera timmar så har jag inte riktigt energi till att hitta på saker att skriva om. Men jag tänkte att jag kunde ge dig ett litet smakprov på känslan av att vara i syateljén på en teater...
Man hittar nämligen fina saker precis överallt! I varje vrå finns lådsystem med etiketter som beskriver innehållet. Men så hittade jag idag en blå byrå utan några handskrivna klisterlappar på lådorna, så jag öppnade för att undersöka och fann en massa guldiga ankarknappar! Du vet ju hur svag jag är för sådana. Lovar att visa bilder på fler fina saker, i slutet av veckan.

/elin-alice

Sånger för systrar som saknar varandra (och för er andra med)

Hej Miranda.
För ett tag sedan satte jag ihop en liten spotifylista att lyssna på sådana dagar när man saknar sin storasyster något alldeles otroligt. Men när jag skickat den till Åsa tänkte jag att du ju också kunde få höra, för det finns trots allt flera fina låtar i den. Klicka på bilden för att lyssna!
/elin-alice
Hej Miranda.
För ett tag sedan satte jag ihop en liten spotifylista med sådant som jag tycker passar till de där dagarna när man saknar sin storasyster alldeles otroligt mycket och tänker lite för mycket på hur det verkar vara på andra sidan atlanten. Men när jag hade skickat länken till Åsa tänkte jag att du ju också kunde få höra, för det finns trots allt flera fina låtar i den. Klicka på körsbärsträdsbilden för att lyssna!
Foto: moaan

/elin-alice

Färgning

Hej Miranda.
Idag förvandlades vårt tillklippningsrum till kemisal, för vi skulle färga ullgarn. Det var fina färger, stora grytor och tid som skulle fördrivas medan färgbaden stod på värmning - så jag tog fram kameran en stund.
Hej Miranda.
Idag förvandlades vårt tillklippningsrum till kemisal, för vi skulle få lära oss att färga ullgarn hela dagen. Det var fina färger, stora grytor, söta förkläden och tid som skulle fördrivas medan färgbaden stod på värmning så jag tog fram kameran en stund. Här kommer några bilder!/elin-alice

Jakten på Lyckan

Hej Miranda.
Här kommer ett tips som jag tänkt ge till dig i flera veckor, men glömt bort det varje gång. Det är ett tv-tips, men eftersom tre av avsnitten redan visats (på tisdagar, kl 21.30, i SVT2) så blir det till SVT Play jag får hänvisa. Det handlar om Hanna Hellquist och hennes program "Jakten på Lyckan".
Hanna Hellquist är ju helt underbar, och dessutom är det ett spännande ämne. Visste du att mitt projektarbete i trean handlade om lycka? Hanna Hellquist gör sitt program ungefär som Sanna -min partner- och jag hade tänkt att vårt projekt skulle bli, men vi orkade tyvärr inte riktigt göra så mycket mer än en tråkig rapport i våras. Så spana in det här programmet i stället!
/elin-alice
Hej Miranda.
Här kommer ett tips som jag tänkt ge till dig i flera veckor, men glömt bort varje gång. Det är ett tv-tips, men eftersom tre av avsnitten redan visats (på tisdagar, kl 21.30, i SVT2) så blir det till SVT Play jag får hänvisa. Det handlar om Hanna Hellquist och hennes program "Jakten på lyckan".
Hanna Hellquist är ju helt underbar, och dessutom är det ett spännande ämne. Visste du att mitt projektarbete i trean handlade om lycka? Hanna Hellquist gör sitt program just precis så som Sanna -min projektpartner- och jag hade tänkt att vårt arbete skulle bli, men tyvärr orkade vi inte riktigt göra så mycket mer än en tråkig rapport i våras. Så spana in det här programmet i stället!

/elin-alice

RSS 2.0