Downton Abbey

Hej Miranda.
Häromdagen såg jag första avsnittet av den andra säsongen av Downton Abbey. Den första säsongen - som började med nyheten om Titanic och slutade med första världskriget utbrott och däremellan innehöll en massa kärlek och konflikter med såväl herrskap som tjänstefolk - var det finaste jag sett på TV på hur länge som helst och den här säsongen börjar precis lika bra...
(Och jag kunde verkligen inte vänta till den 29:e oktober när SVT börjar sända serien igen.)
/Elin-Alice
Hej Miranda.
Förra veckan såg jag första avsnittet på den andra säsongen av Downton Abbey. Den första säsongen - som började med nyheten om Titanic och slutade med första världskriget utbrott och däremellan innehöll en massa kärlek och konflikter med såväl herrskap som tjänstefolk - var bland det finaste jag sett på teve någonsin och den här säsongen börjar precis lika bra... Se vackraste trailern här!
(Och jag kunde verkligen inte vänta till den 29:e oktober när SVT börjar sända serien igen.)

/Elin-Alice

Tio år

Hej Miranda.
Idag är det tio år sedan journalisten Dawit Isaak fängslades i Eritrea. Tio år. Tio år utan rättegång, tio år under antagligen ganska omänskliga förhållanden, tio år utan att den svenska diplomatin hjälpt honom nämnvärt, tio år utan demokrati, tio år och man vet inte ens om han fortfarande lever.
Hur som helst har jag på mig min Free Dawit-tröja idag, tillsammans med en rödblårutig kjol.
Hej Miranda.
Idag är det tio år sedan journalisten Dawit Isaak fängslades i Eritrea. Tio år. Tio år utan rättegång, tio år under omänskliga förhållanden, tio år utan att den svenska diplomatin hjälpt honom nämnvärt, tio år utan demokrati, tio år och man vet inte ens om han fortfarande lever. Tio år är en hemskt lång tid i vanliga liv och tänk då att sitta inlåst alla de dagarna, bara för att ha publicerat en tidning. Nej, det känns inte så bra.
Hur som helst, idag har jag på mig min Free Dawit-tröja och en rutig kjol som matchar lite grand.


/Elin-Alice

Förhoppningar och regnbågar

Hej Miranda.
När jag gick hem från mataffären såg jag en vit katt och en ovanligt klar regnbåge. Just då kändes Hisingen som den rätta platsen att vara på, men tyvärr kan jag inte visa dig det för tidigare idag gick min kamera sönder. (Så det blir antagligen ännu sämre uppdatering än vad det varit den senaste tiden. Illa!)
/Elin-Alice
Hej Miranda.
När jag gick hem från mataffären såg jag först en vit katt och sedan en ovanligt klar regnbåge. Just då kändes Göteborg som den rätta platsen att vara på, men tyvärr kan jag inte visa dig det för tidigare idag gick min kamera sönder. (Så det blir nog ännu sämre uppdatering här än vad det varit den senaste tiden...)
/Elin-Alice

Tusen små fåglar och en ensam giraff

Hej Miranda.
På onsdagar har jag nästan aldrig lektioner så sådana dagar kan man exempelvis spendera på museer. När Sanna var klar med sin föreläsning möttes vi därför på Linnéplatsen för att gå till Naturhistoriska.
Hej Miranda.
I dag mötte jag Sanna på Linnéplatsen, för vi hade nämligen bestämt att gå till Naturhistoriska museet!
Det är hemskt vackert med alla uppstoppade djur så man kan gå runt där i hur många timmar som helst...

/Elin-Alice

90-årskalas

Hej Miranda.
Den här veckan var det nittio år sedan de svenska kvinnorna fick rösta i riksdagsvalet för första gången och även om det var förskräckligt sent skulle ett sådant jubileum förstås firas! Med drömtårtebakelser:
Jag har varit sjuk nästan hela veckan så det blev inget riktigt kalas, men jag börjar redan peppa för 100-årsfirandet 2019 eller -21 för då kan man ju ha en stor rösträttsfest med alla sina bästa väninnor!
/Elin-Alice
Hej Miranda.
Den här veckan var det nittio år sedan de svenska kvinnorna fick rösta i riksdagsvalet för första gången och även om det var förskräckligt sent skulle ett sådant jubileum förstås firas! Med drömtårtebakelser:
Och jag börjar redan peppa inför 100-årsfirandet 2019 eller -21 för då kan man ju ha stor rösträttsfest med alla sina bästa väninnor! Det är alltid roligt att fira saker men extra trevligt när det är viktigheter.

/Elin-Alice

Tofslan och Vifslan

Hej Miranda.
Kvällen var så väldigt regnig och ruskig så jag orkade inte alls promenera iväg till Konsum för att handla, utan letade fram den allra sista morotsbrödbiten i frysen och rörde ihop min favoritpulversoppa. I en muminmugg som matchade Trollkarlens hatt, eftersom jag satt mig i fåtöljen för att läsa om den (för ungefär hundrade gången).
/Elin-Alice
Hej Miranda.
Kvällen var så väldigt regnig och ruskig så jag orkade inte alls promenera iväg till Konsum för att handla, utan letade fram den allra sista morotsbrödbiten i frysen och rörde ihop min favoritpulversoppa - i en muminmugg som matchade Trollkarlens hatt, eftersom jag satt mig i fåtöljen för att läsa om den.


/Elin-Alice

Mormors gardin

Hej Miranda.
Det senaste halvåret har jag nästan inte sytt någonting, men den här eftermiddagen packade jag så upp symaskinen och det nya strykjärnet. Jag hade glömt både mönster och mönsterpapper hemma så det blev bara en enkel kjol av en gammal gardin
Hej Miranda.
Den här eftermiddagen packade jag upp symaskinen och mitt nya strykjärn och skruvade in P1 på radion. När jag skulle börja välja tyg och modell upptäckte jag dock att jag glömt både mönster och mönsterpapper hemma så det blev bara en enkel kjol av en gammal gardin den här gången. Här är den:


/Elin-Alice

Fredag-lördag-söndag i Lund

Hej Miranda.
Att flytta hemifrån blev ju lite ensamt så jag bestämde mig för att rymma till min syster i Lund. Jag kom fram sent på fredagseftermiddagen och åkte hem efter lunch idag men mellan det hann vi med lite sånt här:
Vi handlade vin och halloumi och ordnade med gästleg, vi hade grillpicknick med Åsas kurskamrater, vi gick på kvällspromenad i jakt på en nation som vi sen bestämde oss för att inte köa till, vi var på humorfestivalen, vi var på morgonloppis, vi åt fattiga riddare, vi letade efter en håv att fiska frukt med för det fanns en päronträd utanför fönstret, vi åkte på utflykt till Skanör, vi lagade en konceptuell middag och vi såg på Bleak house. Det var väldigt fint alltihopa.
/Elin-Alice
Hej Miranda.
Att flytta hemifrån blev ju lite ensamt så jag rymde till min storasyster i Lund ett slag. Jag kom fram sent på fredagseftermiddagen och åkte hem efter lunch idag men mellan det hann vi med lite sånt här:

Vi handlade vin och halloumi och ordnade med gästleg, vi hade grillpicknick med Åsas kurskamrater, vi gick på kvällspromenad i jakt på en nation som vi sen bestämde oss för att inte köa till, vi var på humorfestivalen, vi var på morgonloppis, vi åt fattiga riddare, vi letade efter en håv att fiska frukt med för det fanns ett päronträd utanför fönstret, vi åkte på utflykt till Skanör, vi lagade konceptuell middag och vi såg på nästan hela Bleak house. Det var väldigt fint alltihopa och nu är jag pepp på Göteborg igen.

/Elin-Alice

RSS 2.0