Rundradiogatan

Hej Miranda.
Idag är det första juni så då flyttar jag från min andrahandslägenhet i Järnbrott/Västra Frölunda/Göteborg. Tänkte att du skulle få se hur det sett ut i kvarteren som jag bott i sedan februari!
Tio minuters promenad (eller två spårvagnshållplatser) bort finns Frölunda torg och ett trevligt kulturhus och bussar till havet och annat som kan vara bra att ha.
När man går genom Järnbrottsparken (som är full av hundar och pensionärer) kommer man till en stor byggarbetsplats. Jag bor på andra sidan.
Och här är min spårvagnshållplats.
För att komma till min gata brukar jag gå förbi körsbärsträdet och mellan husen.
Den kvällen när jag hade med kameran träffade jag på två av kvarterets katter! Det finns en söt svanslös katt längre ner på gatan också men den är alltid på väg någonstans så jag har inte fått någon bild på den.
Det här trädet står nedanför mitt fönster.
För där näst längst upp (våning 5½) bor jag! Huset ser lite grått och tråkigt ut vid första anblicken men jag  har börjat tycka att det är rätt snyggt ändå. Att det är från början av 1950-talet och placerat på ett bra sätt i relation till de andra husen (finns fyra likadana) hjälper.
Trappuppgången är persikofärgad och luktar mat/rök/tvättmedel (och popcorn den kvällen när det var Eurovision-final!). Dörren till vänster är min men du får inte komma in än, för det är flyttkaos härinne nu. Men jag tog en massa kort förra veckan för att du ska få dig en titt på alla möbler.
/Elin-Alice
Hej Miranda.
Idag är det första juni så då flyttar jag från min andrahandslägenhet i Järnbrott/Västra Frölunda/Göteborg. Tänkte att du skulle få se hur det sett ut i kvarteren som jag bott i sedan februari!
Tio minuters promenad (eller två spårvagnshållplatser) bort finns Frölunda torg med köpcentrum och ett kulturhus och bussar till havet och annat som kan vara bra att ha.
När man gått genom Järnbrottsparken (där hundarna springer lösa och det sitter pensionärsgäng på bänkarna) kommer man till en stor byggarbetsplats. Jag bor på andra sidan.
Och här (ovanpå) är min spårvagnshållplats.
För att komma till min gata brukar jag gå förbi det överblommade körsbärsträdet och mellan husen.
Kvällen när jag hade med kameran ut träffade jag på två av kvarterets katter! Det finns en söt svanslös katt längre ner på gatan också men den är alltid på väg någonstans så jag har inte fått någon bild på den.
Det här trädet står nedanför mitt fönster.
För där näst längst upp (våning 5½) bor jag! Huset ser lite grått och tråkigt ut vid första anblicken men jag har börjat tycka att det är rätt snyggt ändå. Det är byggt i början av 1950-talet och det finns fyra likadana hus på min sida av gatan.
Trappuppgången är persikofärgad och luktar gott av mat/rök/tvättmedel. Dörren till vänster är min men du får inte komma in än, för det är flyttkaos härinne nu. Men jag tog ett gäng bilder tidigare i veckan för att du ska få dig en titt på alla prylar. Pappa kommer hit om några timmar och hjälper mig få hem alla grejer till Skövde, fast om en vecka flyttar jag tillbaka till Göteborg - till en annan lägenhet (som jag dock bara ska ha i sommar, så i fall du känner någon som vill hyra ut i höst får du gärna tipsa).

/Elin-Alice

Kommentarer
Postat av: marie

Min vän flyttar ut från ett källarrum vid klintens väg i majorna i juni. En källare med två rum och kök (som rummen delar ihop alltså), båda är lediga för tillfället. Alltså du hyr ett rum + delar kök, haha. Ööh flum. Jag kan höra med henne om hon tycker att du ska ringa hennes värdar (för eftersom hon flyttar i juni och det andra stått tomt ett tag så kanske de redan fått tag i någon till efter sommaren), om du vill. Nåväl.. Kram på dajj!

2012-06-01 @ 21:24:34
URL: http://bapaba.blogg.se/
Postat av: Jenny Olofsson

Fint ^ ^

Postat av: aliciasivert

"Pensionärsgäng" var dagens favoritord. Ser framför mig hur de röker pipa, dricker ur flaskor gömda i bruna papperspåsar och hytter med kryckorna åt förbipasserande. Dessutom för de hemskt mycket oväsen. Fint!Våning 5½ var annars den mest Potterska våning jag hört att någon bor på.

2012-06-02 @ 23:42:40
URL: http://aliciasivert.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0